[wzmacniacz] jak inaczej podpiąc
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[wzmacniacz] jak inaczej podpiąc
Od dłuższego czasu mój wzmacniacz nie idzie chodź jest sprawny nie świeci się zielona kontrolka więc nie ma sygnału z radia prawda??mam podpięty wzmacniacz do niebiesko białego kabla w radiu da się inaczej to podpiąć i sprawdzić czy faktycznie przez to nie działa mój sprzęt??
takChakuza7 pisze:da się inaczej to podpiąć i sprawdzić czy faktycznie przez to nie działa mój sprzęt??
odłącz kabel remote, weź kawałek przewodu i podłącz remote prosto do 12v (+) we wzmacniaczu, wzmacniacz będzie chodził bez względu czy masz włączone radio czy nie, okaże się czy wina tkwi w przewodzie remote
a jest na nim prąd?Chakuza7 pisze:mam podpięty wzmacniacz do niebiesko białego kabla w radiu
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 13:31 przez A r t u r, łącznie zmieniany 1 raz.
A wtedy wzmacniacz będzie działał cały czas i jak kolega rano przyjdzie do auta i będzie chciał odpalić to nie odpali bo aku będzie rozładowane. To rozwiązanie jest dobre tylko do sprawdzenia czy włącza się wzmacniacz.arturek320 pisze:tak odłącz kabel remote, weź kawałek przewodu i podłącz remote prosto do 12v (+) we wzmacniaczu, wzmacniacz będzie chodził bez względu czy masz włączone radio czy nie, okaże się czy wina tkwi w przewodzie remote
Chakuza7, Sprawdź czy na tym niebieskim przewodzie pojawia się 12V jak włączasz radio.
Pozdrawiam