A więc postanowiłem zainwestować w sprzęt grający w moim MK2. Po rozeznaniu się na rynku radioodtwarzaczy wybór padł na wspomniany LG LAC-5900. Kiedy już wyjąłem poprzednie radio, którym był jakiś archaiczny, kasetowy Grundig, okazało się, że chyba mam problem. Dwie kostki z tyłu nowego radia pokrywają się z kostkami wychodzącymi z otworu radiowego w aucie. Jednak Grundig miał podłączoną antenę przewodem, którego końcówka przypomina (przynajmniej mi) antenę telewizyjną. Z kolei LG posiada wejście antenowe (i chyba także zasilanie), w którym powinien zmieścić się jack (!). Czytałem conieco o instalacji nowego radia, przeglądałem instrukcję, jednak nic konstruktywnego nie wymyśliłem, toteż chciałbym się poradzić kogoś bardziej ogarniętego w tych sprawach. Jeżeli to pomoże, mogę udostępnić zdjęcia końcówek, wejść etc.
Pozdrawiam.
Instalacja radioodtwarzacza LG LAC-5900 w MK2
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
To http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=872001370 i po sprawie (są też jeszcze w sprzedaży same złączki bez kabelka ale na szybko tylko to znalazłem).