pomóżcie w doborze głośników lub skrzyni + wmacniacz
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
pomóżcie w doborze głośników lub skrzyni + wmacniacz
Witam ,
w mojej Golfinie mam głośniki w podszybiu(wymieniłem je na nowe blaupunkt) oraz z tyłu w parapetach na nowe jakieś peying zrobiłem to zaraz po kupnie , do tej pory uważałem te ,,grajotka" za wystarczające ale ostatnio stwierdziłem , że brakuje mi basu . Nie lubię słuchać muzyki zbyt głośno , w poprzednim aucie miałem wzmacniacz PEIYING 2H30R plus skrzynie soling cp123 mimo tego , że sprzęt nie drogi grało dość dobrze i głośno . Jednak dla mnie to było aż za głośno i sprzedałem ten zestaw . Teraz chciałbym spróbować tak : albo wzmacniacz + nie wielka skrzynka (tuby omijam) - możecie jakieś polecić lub wstawić w parapety jajka 6x9" i podpiąć pod wzmacniacz (też możecie coś polecić ) .
Zaznaczam , że chodzi mi tylko o uzupełnienie bassu a nie umca umca żeby mnie było słychać na pół osiedla . Z racji tego , że mam ograniczoną gotówkę muszę się zmieścić w 350 zł - oczywiście wchodzą w grę używki . Nie piszcie proszę , że za tą kwotę mogę sobie drzwi wygłuszyć lub kupić kable - nie o to mi chodzi , melomanem nie jestem . Najlepszy byłby zestaw odseparowany na przód ale z tą kasą nie tykam tego tematu .
pozdrawiam
w mojej Golfinie mam głośniki w podszybiu(wymieniłem je na nowe blaupunkt) oraz z tyłu w parapetach na nowe jakieś peying zrobiłem to zaraz po kupnie , do tej pory uważałem te ,,grajotka" za wystarczające ale ostatnio stwierdziłem , że brakuje mi basu . Nie lubię słuchać muzyki zbyt głośno , w poprzednim aucie miałem wzmacniacz PEIYING 2H30R plus skrzynie soling cp123 mimo tego , że sprzęt nie drogi grało dość dobrze i głośno . Jednak dla mnie to było aż za głośno i sprzedałem ten zestaw . Teraz chciałbym spróbować tak : albo wzmacniacz + nie wielka skrzynka (tuby omijam) - możecie jakieś polecić lub wstawić w parapety jajka 6x9" i podpiąć pod wzmacniacz (też możecie coś polecić ) .
Zaznaczam , że chodzi mi tylko o uzupełnienie bassu a nie umca umca żeby mnie było słychać na pół osiedla . Z racji tego , że mam ograniczoną gotówkę muszę się zmieścić w 350 zł - oczywiście wchodzą w grę używki . Nie piszcie proszę , że za tą kwotę mogę sobie drzwi wygłuszyć lub kupić kable - nie o to mi chodzi , melomanem nie jestem . Najlepszy byłby zestaw odseparowany na przód ale z tą kasą nie tykam tego tematu .
pozdrawiam
VW - marka sama w sobie
Obecnie bez VAGa ale wracam do tematu nie bawem :)
Re: pomóżcie w doborze głośników lub skrzyni + wmacniacz
a więc do rzeczy może skrzynia aktywna?zerohour pisze:Zaznaczam , że chodzi mi tylko o uzupełnienie bassu a nie umca umca żeby mnie było słychać na pół osiedla . Z racji tego , że mam ograniczoną gotówkę muszę się zmieścić w 350 zł - oczywiście wchodzą w grę używki . Nie piszcie proszę , że za tą kwotę mogę sobie drzwi wygłuszyć lub kupić kable - nie o to mi chodzi , melomanem nie jestem . Najlepszy byłby zestaw odseparowany na przód ale z tą kasą nie tykam tego tematu .
w granicach tej ceny np:
http://allegro.pl/item864135151_aktywna ... _ceny.html
http://allegro.pl/item867681585_blaupun ... wa_fv.html
viewtopic.php?f=109&t=487008
VW Passat B5 3B byZATOX
AFN+, 141 KM 330 Nm,-30, Royal Green Mica, CA
Alpine CDA 117ri u-Dimension RM-V41 Morel Tempo 6 RE 10S4
VW Passat B5 3B byZATOX
za 350 zł nic innego nie kupisz chyba, że Ci się trafi jakaś używka.
sam nie wiem czy bym wybrał ten pierwszy czy drugi ale Clarion jest tańszy i myślę, że gorzej napewno nie zagra od Blaupunkta. Można znaleźć i tańsze ale to już tylko Made in No name...
Albo dorzucasz troche kasy i masz już oddzielnie wzmak i skrzynie np:
SUBWOOFER EMB 1200 + WZMACNIACZ EMA 260 (okablowanie) - Blaupunkt
http://www.allegro.pl/item850197941_zes ... wanie.html
to już by dużo lepiej zagrało niż skrzynia aktywna
sam nie wiem czy bym wybrał ten pierwszy czy drugi ale Clarion jest tańszy i myślę, że gorzej napewno nie zagra od Blaupunkta. Można znaleźć i tańsze ale to już tylko Made in No name...
Albo dorzucasz troche kasy i masz już oddzielnie wzmak i skrzynie np:
SUBWOOFER EMB 1200 + WZMACNIACZ EMA 260 (okablowanie) - Blaupunkt
http://www.allegro.pl/item850197941_zes ... wanie.html
to już by dużo lepiej zagrało niż skrzynia aktywna
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 14:24 przez Zatox, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=109&t=487008
VW Passat B5 3B byZATOX
VW Passat B5 3B byZATOX
wiec ja sie tez udziele z tego co wyczytalem potrzebujesz glosnik do uzupelnienia przodu w malej budzie, a wiec nie pozostaje mi nic innego jak polecic intertechnika mds'a 08 jeden z najlepszych glosnik do uzupelniania pasma, przy czym jakosc woofera stoi na bardzo wysokim poziomie cena uzywanego ok 200-250zl do niego potrzebne sa naprawde prawdziwe i jakosciowe waty a wiec cos ze starej serii xm lub alpiny 3xxx trafiaja sie okazje lub np: helix hxa w mostku 150RMS wiec w sam raz pod ten glosnik calosc ok 350zl radze omijac bardziej glosniki typu blaupunkt, peying,boshman,itp jest duzo lepszych glosnikow w cenach mniejszych ale przewaznie sa to uzywki mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Eeee... bardzo przyjemnie brzmi, choć lekko słabowity jest np. uDimension ELs 804 z niższej serii Element (cena 239zł za nówkę) do tego jakaś skrzyneczka, stary soniak lub wspomniany tu wyżej helix, do napędu i jakościowo raczej zdeklasuje wynalazki spod znaku niebieskiej kropkitees89 pisze:za 350 zł nic innego nie kupisz chyba, że Ci się trafi jakaś używka.
http://www.allegro.pl/item871058298_int ... oznan.html -it mds 08 nowy w cenie 280 zl chociaz bardziej szukalbym starej serii nie z pod znaku NOVA jest jeszcze audio system hx 08 sq czasami uzywki chodza po 200-250zl bo nowy ok 500
PS. u-D tez jest bardzo dobra firma wiec tez mozna sie nad nim zastanowic
[ Dodano: 04 Sty 2010 20:17 ]
Szczerze to wydaje mi sie ze kolega nie slyszal dobrze zrobionego audio, przod odseparowany + sub, glosniki w polce nie sa dobrym rozwiazaniem do dobrze zrobionionego przodu one nie graja bassem tylko kick bassem wiec zejscia z nich zabardzo oczekiwac nie mozna... w zasadzie nie montuje sie glosnikow w polce bo psuja caly efekt przodu, tzw scene a wiec lepiej zainwestowac w przod + sub mialem ostatnio mozliwosc jechania w pasacie przod +polka, i nie moglem sie doczekac az wsiade do swojego autka w ktorym jest tylko przod ale kilka osob w to nie uwierzylo i mysla ze mam gdzies schowany sub xD dobrze zrobiony przod to podstawa
PS. u-D tez jest bardzo dobra firma wiec tez mozna sie nad nim zastanowic
[ Dodano: 04 Sty 2010 20:17 ]
tgo pisze:ja mialem jajeczka Blaupunkt GTX693 graly przyjemnie.. bas byl itd.. a kasa mala- graja bez wzmacniacza kwestia poprawnego zamontowania
Szczerze to wydaje mi sie ze kolega nie slyszal dobrze zrobionego audio, przod odseparowany + sub, glosniki w polce nie sa dobrym rozwiazaniem do dobrze zrobionionego przodu one nie graja bassem tylko kick bassem wiec zejscia z nich zabardzo oczekiwac nie mozna... w zasadzie nie montuje sie glosnikow w polce bo psuja caly efekt przodu, tzw scene a wiec lepiej zainwestowac w przod + sub mialem ostatnio mozliwosc jechania w pasacie przod +polka, i nie moglem sie doczekac az wsiade do swojego autka w ktorym jest tylko przod ale kilka osob w to nie uwierzylo i mysla ze mam gdzies schowany sub xD dobrze zrobiony przod to podstawa
Raczej nic nie znajdziesz lepszego w tej cenie... mozna troche poszukac na allegro moze sie pokazac jakis it mds za 200zl to smialo brac bo napewno Cie zadowoli glosniczek skrzynke zrobic samemu wedlug wskazowek producenta, bo to nie trudne a jak by to powiedziec diy daje wieksza frajde
PS. jesli bys znalazl cos ze stajni DLS, Audio System, w tej cenie mozesz pokazac tutaj to Ci powiemy czy lepszy
PS. jesli bys znalazl cos ze stajni DLS, Audio System, w tej cenie mozesz pokazac tutaj to Ci powiemy czy lepszy
Panowie wraca temat tego audio w moim Golfie , wtedy nic nie zakupiłem bo się pojawiły inne wydatki (jak zawsze kiedy sobie zaplanuje zakup czegoś do Golfa :-/ ) . Najpierw będę kupował wzmacniacz , musi obsłużyć 4 głośniki (podszybie plus drzwi) ,z ceną muszę się zmieścić do 180 zł (używka oczywiście) no i najważniejsze wzmacniacz musi być mały gabarytowo (chce go upchnąć z przodu nad nogami pasażera )
VW - marka sama w sobie