Mam z Golfiku 3 Troszkę sprzetu firmy Blaupunkt: Radio RCM 169 + zmieniarka 10 CD, subwoofer GTB 300 (ten słynny z allegro za 199 zł ) i wzmacniacz GTA 4100 4x100 lub 2x320. Do tej pory wzmacniacz był podłączony pod jeden kanał 320 Watt i zasilał subwoofer i głośniki były zasilane końcówkami mocy z radia. Wszystko Grało świetnie ale aperyt rośnie w miarę jedzenia...
Ostatnio podłaczyłem posiadany wzmacniacz pod głośniki w samochodzie z konfiguracja 4 kanały po 100 watt ponieważ planowałem kupić drugi wzmacniacz. i w tym momencie pojawił sie problem a nawet 2! Po pierwsze w głośnikach po uruchonieniu silnika słychać świst który nasila sie wraz ze wzrostem obrotów (podobne troche do turbo) a po drugie jeżeli przy włączonym radiu zapalimy silnik to jest tak jakby udażenie w głosniki w chwili jak wzmacniacz sie ponownie włącza ( bardzo denerujące i boje sie żeby coś sie nie stało z głośnikami). Jeżeli potraficie mi pomóc i macie jakieś pomysly to piszcie!
Efekt TURBO w głośnikach po montażu wzmacniacza! co zrobić?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt: