problem z radiem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
problem z radiem
Witam, chce wrzucić radio do mojego 20 J którego niedawno nabyłem i tu jest problem bo po podłączeniu radio świeci się przez chwile lecz zaraz gaśnie i nie daje się włączyć działa tylko przycisk do wysuwania płyty, płyta się wsuwa i wysuwa i tyle, radio jest sprawne bo sprawdzałem w innym aucie.
to opis przewodów podpiętych pod kostki iso;
radio: 2 tel muting; 4 battery; 5remote; 7accessory; 8ground
VW: 1 gala; 4"+" zasilania; 5 podświetlenie; 8masa;7 zasilania sterujący logiką zapłonu
Ma ktoś pomysł jak to ogarnąć żeby wszystko działało!?
pozdro
to opis przewodów podpiętych pod kostki iso;
radio: 2 tel muting; 4 battery; 5remote; 7accessory; 8ground
VW: 1 gala; 4"+" zasilania; 5 podświetlenie; 8masa;7 zasilania sterujący logiką zapłonu
Ma ktoś pomysł jak to ogarnąć żeby wszystko działało!?
pozdro
Ostatnio zmieniony pt gru 11, 2009 17:45 przez mateusz2308, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich na Forum, mam nieco inny problem, a mianowicie taki: kupilem radyjko Pioneer DEH-7700MP Do mojego MK3 i gra super tylko jak podepne skrzynie basowa to ,, puka basem" czy to moze byc wina masy?? czy radia??Dodam ze jak podepne stare radio sony cd to gra normalnie. Prosze o szybka odpowiedz i Pozdrawiam
nie wiem kolego czy Ty od początku nie miałeś problemu ze stykiem w kostce , ten styk jest niezabezpieczony bezpiecznikiem i nawet niewielkie zwarcie , lub za duże obciążenie powoduje że pada , ten styk ma napięcie po włożeniu kluczyka , nie wiem czy masz piszczyk do sygnalizacji niewyłączonych świateł , ale jeśli masz , to zobacz czy masz z tym ok , jeśli nie to na pewno winny jest styk S w kostce stacyjkimateusz2308 pisze:poeksperymentowałem dziś z tym radyjkiem i na tym kablu od stacyjki nie mam żadnego napięcia działa tylko w takim podłączeniu jak pisałem wcześniej i teraz doszedł mi nowy problem a mianowicie znikło mi napięcie z tego czerwonego przewodu bezpiecznik jest dobry i nie mam pojęcia co to może być
-
- Nowicjusz
Witam,kupiłem niedawno nowy nabytek MK4 w którym GAMMA V leżała w bagażniku,gdyż poprzedni właściciel coś namieszał żeby mu inne radio z panelem grało.Problem polega na tym że poprzestawiane są piny w kostce ISO zasilającej.Czy ktoś z Was może mi opisać jak prawidłowo one powinny być podłączone?wiem tylko tyle że pod:
4-żółto czerwony
5-biało czerwony
7-biało czerwony
8-brązowy.
Reszta nie mam zielonego pojęcia.
4-żółto czerwony
5-biało czerwony
7-biało czerwony
8-brązowy.
Reszta nie mam zielonego pojęcia.
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2009 00:37 przez mufik900, łącznie zmieniany 1 raz.