Zmieniarka CD
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zmieniarka CD
Witam
Nie działa mi podświetlenie przycisków zmieniarki cd pod radiem gamma. Z tyłu jest miejsce na 2 kostki mam tylko jedną mini iso czy to może być wina braku 2 kostki tej z lewej strony na 2 piny, do czego jest ta kostka. Podświetlają mi sie tylko kropki przy nr płyty
Nie działa mi podświetlenie przycisków zmieniarki cd pod radiem gamma. Z tyłu jest miejsce na 2 kostki mam tylko jedną mini iso czy to może być wina braku 2 kostki tej z lewej strony na 2 piny, do czego jest ta kostka. Podświetlają mi sie tylko kropki przy nr płyty
Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2009 20:16 przez czesik7, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam.
Podepne sie pod temat ponieważ mam podobny problem. Kupiłem ostatnio zmieniarke na 6 płyt wkładaną nad radiem. Taką samą jak kolega u góry. Też nie mam podświetlenia. Tyle że jeszcze u mnie między radiem a zmieniarką jest taka plastikowa przekładka. Jeśli jest ona włożona wtedy zmieniarka nie działa w ogóle, nie ma prądu. Dopiero w monencie, kiedy wyciągne przekładke i metalowy spód zmieniarki czy to cd playera na jedna plyte (tak ową wczesniej miałem) styknie się z górną ścianką radia wtedy jest prąd. O co tu chodzi? Coś jest chyba z instalacją nie tak....... ?????
Podepne sie pod temat ponieważ mam podobny problem. Kupiłem ostatnio zmieniarke na 6 płyt wkładaną nad radiem. Taką samą jak kolega u góry. Też nie mam podświetlenia. Tyle że jeszcze u mnie między radiem a zmieniarką jest taka plastikowa przekładka. Jeśli jest ona włożona wtedy zmieniarka nie działa w ogóle, nie ma prądu. Dopiero w monencie, kiedy wyciągne przekładke i metalowy spód zmieniarki czy to cd playera na jedna plyte (tak ową wczesniej miałem) styknie się z górną ścianką radia wtedy jest prąd. O co tu chodzi? Coś jest chyba z instalacją nie tak....... ?????
Rozwiązałem problem z podświetleniem. Wina tkwi w braku tej 2 kostki. Połączyłem te 2 kable na krótko bo kostka to koszt 30zł + przesyłka. Jeden to masa(czarny) a drugi podłączyłem do przewodu, który podaje prąd na podświetlanie do radia.
takiej kostki brakowało:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=719090906
takiej kostki brakowało:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=719090906
myslisz, ze mam ten sam problem??? ja nie wiem co jest grane z tym pradem ;( obawiam sie, ze bede musial jechac do jakiegos elektryka a oni sobie tutaj sporo wolaja za uslugi.....
[ Dodano: 24 Sie 2009 22:03 ]
i w ogole to o jakiej drugiej kostce mowisz i gdzie ona powinna isc i skąd ona wychodzi albo powinna ??? Sorki za te pytania ale ja to sie tak znam na tym jak świnia na poezji....
[ Dodano: 24 Sie 2009 22:03 ]
i w ogole to o jakiej drugiej kostce mowisz i gdzie ona powinna isc i skąd ona wychodzi albo powinna ??? Sorki za te pytania ale ja to sie tak znam na tym jak świnia na poezji....
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 22:04 przez artizian, łącznie zmieniany 2 razy.
takze tylko problem w zalatwieniu sobie tej kostki?? Mam to wejscie.
[ Dodano: 24 Sie 2009 22:37 ]
czesik7, jakbys umiescil jakies fotki jak Ty to zrobiles to bym Ci byl bardzo wdzieczny. Wiadomo, ze nie musisz juz teraz to zrobic ale jak znajdziesz chwilke czasu jutro czy pojutrze
[ Dodano: 24 Sie 2009 22:37 ]
czesik7, jakbys umiescil jakies fotki jak Ty to zrobiles to bym Ci byl bardzo wdzieczny. Wiadomo, ze nie musisz juz teraz to zrobic ale jak znajdziesz chwilke czasu jutro czy pojutrze
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 22:39 przez artizian, łącznie zmieniany 2 razy.
jak zrobie ci zdjęcia to i tak nic nie zobaczysz bo mam plontanine, te 2 kable biały i czarny przy zmieniarce zrobiłem na krótko, Ja wziołem 2 wsówki ze starek kostkizałożyłem na wystające piny i zalałem gorącym klejem z pistoletu, robi się taki twardy plastik, możesz też uciąć kable przy tej kostce i połączyć. Czarny to masa-podłączasz pod brązowy czyli mase w samochodzie. 2 Biały pod podświetlenie radia. sprawdz sobie prubówką który kabel daje prąd jak włączasz światła. Powinien być kabel zaraz obok masy czyli brązowego, chyba jest niebieski. I tyle prościej nie da się:)
ok, troche mi sie juz rozjasnilo. Zrobie to pewnie dopiero przy weekendzie bo teraz to nie mam ochoty, no chyba ze mnie cos nabierze i sie wezme za to wczesniej. Odezwe sie potem co i jak dzieki za info !!!
[ Dodano: 30 Sie 2009 12:27 ]
cos popierniczylem........ zrobilem jak napisales, w ten sam sposob i podswietlenie sie nie zaswiecilo. Na domiar zlego radio przestalo w ogole grac, nie ma pradu. Nie wiem jakim cudem jak bylo odlaczone. Nic tylko sie pociąć.... zartuje
[ Dodano: 30 Sie 2009 12:27 ]
cos popierniczylem........ zrobilem jak napisales, w ten sam sposob i podswietlenie sie nie zaswiecilo. Na domiar zlego radio przestalo w ogole grac, nie ma pradu. Nie wiem jakim cudem jak bylo odlaczone. Nic tylko sie pociąć.... zartuje
Ostatnio zmieniony ndz sie 30, 2009 12:28 przez artizian, łącznie zmieniany 1 raz.
tez o tym pomyslalem. Chyba innej mozliwosci nie ma w tym wypadku. Napisze to samo co ostatnio. Zrobie to w weekend. Zona akurat pojdzie do pracy to bede mial czas spokojnie podlubac sobie z tym Juz zagadalem z sasiadem, mowi, ze ma jakies bezpieczniki w rezerwie.
[ Dodano: 05 Wrz 2009 17:07 ]
no nareszcie sie udalo Zrobilem to ale poczatkowo myslalem, ze mnie krew zaleje. Bezpiecznik faktycznie poszedl. Wyczailem na forum tabele z bezpiecznikami, gdzie napisane bylo, ze bezpiecznik do radia jest z nr 42, 15A. To samo jest w ksiazce serwisowej. Takie tez kupilem, wymienilem z prawej, potem z lewej, potem z tej i z tej (dlatego, ze moj golfik jest angolem i ma skrzynke z bezpiecznikami z prawej strony, totez troszeczke jest inny uklad bezpiecznikow) i lipa. Radyjko dalej nie gra. Prawie sie poddalem ale jeszcze z glupa postanowilem sprawdzic jeden bezpiecznik, inny, 25A bo co mi w sumie szkodzilo. I gra! Potem juz postapilem zgodnie z Twoimi wskazowkami co do podswietlenia i rowniez jest super. Tu mialem nerwowke bo nie chcialo mi sie kleic tych kabli jak Ty to zrobiles i ciagle mi wypadaly ale w koncu udalo mi sie to jakos poskromic. Dzieki czesik7 za pomoc.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 05 Wrz 2009 17:07 ]
no nareszcie sie udalo Zrobilem to ale poczatkowo myslalem, ze mnie krew zaleje. Bezpiecznik faktycznie poszedl. Wyczailem na forum tabele z bezpiecznikami, gdzie napisane bylo, ze bezpiecznik do radia jest z nr 42, 15A. To samo jest w ksiazce serwisowej. Takie tez kupilem, wymienilem z prawej, potem z lewej, potem z tej i z tej (dlatego, ze moj golfik jest angolem i ma skrzynke z bezpiecznikami z prawej strony, totez troszeczke jest inny uklad bezpiecznikow) i lipa. Radyjko dalej nie gra. Prawie sie poddalem ale jeszcze z glupa postanowilem sprawdzic jeden bezpiecznik, inny, 25A bo co mi w sumie szkodzilo. I gra! Potem juz postapilem zgodnie z Twoimi wskazowkami co do podswietlenia i rowniez jest super. Tu mialem nerwowke bo nie chcialo mi sie kleic tych kabli jak Ty to zrobiles i ciagle mi wypadaly ale w koncu udalo mi sie to jakos poskromic. Dzieki czesik7 za pomoc.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob wrz 05, 2009 17:18 przez artizian, łącznie zmieniany 5 razy.
Witam. Mialem podobny problem co koledzy. Podlaczylem podswietlenie i mase za pomocą 2 kabli zakladajac je na te 2 piny i wpinajac sie w kabel do podswietlenia radia i mase. Teraz w zwiazku z tym mam pytanie. Otoz przy wylaczonych swiatlach te diody ktore pokazuja ze plyta jest w srodku swieca sie duzo mocniej niz kiedy wlacze swiatla. Po wlaczeniu swiatel zapalaja sie ladnie przyciski select i ten drugi ale za to przygasa ta kreska co pokazuje ze plyta jest w srodku. Czy to jest normalne??
Drugie moje ptanie jest takie, czy w odtwarzaczu beta podswietlane sa przyciski przewijania kasety te obok miejsca do wlozenia kasety??
Pytam poniewaz zauwazylem ze nie swiecą one i nie wiem czy moze byc to zwiazane z tym ze podpielem do zieniarki to podswietlenie???
Podswietlenie i mase podpielem kablami takimi zwyklymi glosnikowymi, czy to dobrze??
Drugie moje ptanie jest takie, czy w odtwarzaczu beta podswietlane sa przyciski przewijania kasety te obok miejsca do wlozenia kasety??
Pytam poniewaz zauwazylem ze nie swiecą one i nie wiem czy moze byc to zwiazane z tym ze podpielem do zieniarki to podswietlenie???
Podswietlenie i mase podpielem kablami takimi zwyklymi glosnikowymi, czy to dobrze??
-
- Nowicjusz
Jako ze temat traktuje o zmieniarkach, to podlaczam sie z pytaniem
Jakiej firmy sprzet byl montowany w MK3 ze zmieniarka ? Posiadam Varianta z oryginalnym radiem i kombajnem na 6 CD ale nie mam pojecia ktora ze znanych marek produkowala/uje tego typu sprzet do VW ?
Jakby potrzebne byly zdjecia to odsylam do tematu 'MK3 by Buddy'
Jakiej firmy sprzet byl montowany w MK3 ze zmieniarka ? Posiadam Varianta z oryginalnym radiem i kombajnem na 6 CD ale nie mam pojecia ktora ze znanych marek produkowala/uje tego typu sprzet do VW ?
Jakby potrzebne byly zdjecia to odsylam do tematu 'MK3 by Buddy'
! Visca el Barça !
Check this out:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3727099#3727099
Check this out:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3727099#3727099