Mk2 problem z podłączeniem radia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Mk2 problem z podłączeniem radia
Witam,
W moim mk2 są ucięte kostki od radia, ostatnio kupiłem kostkę i chciałem zamontować sobie radio. Tylko teraz pojawia się problem który kabel jest od czego, Doszedłem już które kable są od głośników i który to plus i masa, zostały jeszcze dwa kable które nie wiem od czego są. Czyli wychodzi na to że są 4 kable od głośników i 4 inne kable, natomiast w kostce jest 5 kabli, któregoś mi brakuje... Podłączyłem radio według schematu pod stały plus i mase a radio nie działa, czego może to być przyczyna ? I który kabel podłączyć do czego ? Sprawdzałem i prąd w kablach jest (+ i -).
W moim mk2 są ucięte kostki od radia, ostatnio kupiłem kostkę i chciałem zamontować sobie radio. Tylko teraz pojawia się problem który kabel jest od czego, Doszedłem już które kable są od głośników i który to plus i masa, zostały jeszcze dwa kable które nie wiem od czego są. Czyli wychodzi na to że są 4 kable od głośników i 4 inne kable, natomiast w kostce jest 5 kabli, któregoś mi brakuje... Podłączyłem radio według schematu pod stały plus i mase a radio nie działa, czego może to być przyczyna ? I który kabel podłączyć do czego ? Sprawdzałem i prąd w kablach jest (+ i -).
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
elo narysuj co jak p[odłączyłeś i wyslij mi na meila. przemek-kamien@tlen.pl lub zapodaj na forum spróbuje Ci pomóc. podaj mi meila to zapodam ci schemat co z czym się je. Wysyłając mi foty opisz kolory przewodów
Możesz też załączyć zdjęcie np żeby sie nie bawić podro
Możesz też załączyć zdjęcie np żeby sie nie bawić podro
www.opolskiVAG.pl
Ok, jutro zapodam zdjęcie. Z tego co pamiętam to czerwony z auta podłączyłem z czerwonym z kostki (+) i brązowy z auta z czarnym z kostki (masa) i radio nie działało, a chyba powinno działać już po takim podłączeniu, radio sprawdzałem u kumpla i wszystko śmiga. Mój mail to lukaszr0@op.pl. Jutro jeszcze wrzucę fotkę na forum.
Czerwony i żółty z radia połącz razem i daj na plus w aucie.Czarny do czarnego,masa.Ale dla pewnosci wez kawalek kabla i dotknij do obudowy radia a drugą końcówke do metalowej części w aucie.Zobacz co sie wtedy bedzie dzialo.Lukaszr0 pisze:Czyli czerwony z auta z żółtym z kostki i masa z auta z czarnym z kostki i powinno śmigać ?
Ok, Kubalec, zrobiłem jak piszesz i śmiga. Tylko teraz tak pomarańczowy i niebieski z kostki oraz brązowo-czerwony i biało-żółty z auta nie są z niczym podłączone, od czego one są i jak je podłączyć ?
http://img183.imageshack.us/i/pa070005.jpg/
Obiecane zdjęcie instalacji w aucie, są jeszcze kable od głośników ...
http://img183.imageshack.us/i/pa070005.jpg/
Obiecane zdjęcie instalacji w aucie, są jeszcze kable od głośników ...
Pomarańczowy to jest zapewne podświetlenie.Chodzi o to,że jak włączasz światła to mimo iż radio nie jest włączone to zapala się w nim podświetlenie.(nie wszystkie radia to mają) a niebieski to zapewne + na elektrycznie wysuwaną antene.Czyli jak włączasz radio to pojawia się tam napięcie żeby uruchomić silniczek w elektrycznej antenie.Co do przewodów z auta to nie mam pojęcia bo ja mam MKIII.Ale generalnie nie potrzebujesz więcej nic podłączać aby Ci prawidlowo chodziło.Ja bym zaizolował i zostawił.Lukaszr0 pisze:Ok, Kubalec, zrobiłem jak piszesz i śmiga. Tylko teraz tak pomarańczowy i niebieski z kostki oraz brązowo-czerwony i biało-żółty z auta nie są z niczym podłączone, od czego one są i jak je podłączyć ?
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2009 17:56 przez Kubalec, łącznie zmieniany 2 razy.