Zwarłem plusa do obudowy wzmacniacza !! :(
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zwarłem plusa do obudowy wzmacniacza !! :(
Jak w temacie, przykręcałem imbusem kabel i niechcący dotknąłem imbusem do obudowy wzmacniacza i pstryk, poszedł mały dymek ze środka, bezpiecznik na przewodzie z aku + dobry i z wzmacniacza też a po podpięciu masy i +, bez remote wzmacniacz nie działa...
Fuck
Gdzie szukać ? i czego?
Fuck
Gdzie szukać ? i czego?
http://koszu-sk.fotosik.pl/albumy/425723.html
Tak jak napisał duber, najprawdopodobniej dioda..
A dym.. Może Ci się wydawało, że ze środka, a był to po prostu dymek od zaiskrzenia po zwarciu..
A tak na przyszłość to polecam najpierw przykręcać +12V, potem Remote, a na końcu masę -12V. Najmniejsze prawdopodobieństwo, że zewrzesz + z -..
A dym.. Może Ci się wydawało, że ze środka, a był to po prostu dymek od zaiskrzenia po zwarciu..
A tak na przyszłość to polecam najpierw przykręcać +12V, potem Remote, a na końcu masę -12V. Najmniejsze prawdopodobieństwo, że zewrzesz + z -..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Dariusz.
- Nowicjusz
- Kontakt:
powalla, dokladnie..
Kiedys wieczorem sie pospieszylem i jedna dopalke potraktowalem podobnie jak ty z tym ze u mnie poszly bezpieczniki i nic poza tym ...
Kiedys wieczorem sie pospieszylem i jedna dopalke potraktowalem podobnie jak ty z tym ze u mnie poszly bezpieczniki i nic poza tym ...
[size=84][b]..::vw Golf mkII::..[/b][/size]
[b][size=75]
JVC KD-G333
Mivoc HQ 13020
Dietz 20mm2
Crunch MXB 280
SinusLive SLA-1500
JBL GTO 1201.1
PW 1503 AX YAKUZA
EarthQuake Magma 12
2xGround Zero TW 30T[/size][/b]
[b][size=75]
JVC KD-G333
Mivoc HQ 13020
Dietz 20mm2
Crunch MXB 280
SinusLive SLA-1500
JBL GTO 1201.1
PW 1503 AX YAKUZA
EarthQuake Magma 12
2xGround Zero TW 30T[/size][/b]
Panowie śmiech na sali
Oddałem wzmacniacz do elektryka, próbowałęm go podpiąć parę razy i nie działał, a elektryk do mnie dzwoni co jest nie tak i co sie stało? bo ten wzmacniacz chodzi i nic mu nie jest, poczym ustawiłęm się z nim i podpiął go tak samo jak ja go podpinałem i działa
Nie wiem co to ma znaczyć ale to jakieś czary albo złośliwość rzeczy martwych...
Dziękuję za pomoc , temat zamknięty.
Oddałem wzmacniacz do elektryka, próbowałęm go podpiąć parę razy i nie działał, a elektryk do mnie dzwoni co jest nie tak i co sie stało? bo ten wzmacniacz chodzi i nic mu nie jest, poczym ustawiłęm się z nim i podpiął go tak samo jak ja go podpinałem i działa
Nie wiem co to ma znaczyć ale to jakieś czary albo złośliwość rzeczy martwych...
Dziękuję za pomoc , temat zamknięty.
http://koszu-sk.fotosik.pl/albumy/425723.html