Przednie głosniki pod radiem i pod wzmacniaczem

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Marcin_ko7
Użytkownik
Użytkownik

Przednie głosniki pod radiem i pod wzmacniaczem

Post autor: Marcin_ko7 » ndz wrz 13, 2009 13:40

Witam
Gdy moje mk3 wróci od lakiernika (21.09 :okej: ) zamierzam zabrac sie za instalacje car audio :food:
Kupiłem wzmacniacz JBL, kable dietz 20mm i PB S-C6.
Z racji ze moje mk3 to TDI w ktorym akumulator musi byc zawsze sprawny pomyslałem o zrobieniu takiego "myku" :D
Kupic takie przełaczniki http://www.allegro.pl/item717019101_prz ... _maly.html i podłaczyc je tak
Obrazek
Gdy przełacznik były na dole grał by moca ze wzmacniacza natomiast jak w gorze to moca z radia. Oczywiscie zronbił bym po dwa przełaczniki na głosnik (plus i minus) lub jeden taki http://www.allegro.pl/item717019105_prz ... _maly.html

Oczywiscie na kablu ze wzmacniacza do radia tez zrobił bym taki przełacznik ktory by wyłaczał wzmacniacz.

Jesli to zły pomysł bo np beda duze zakłucenia przez ten przełacznik to zrobie normalnie + przełacznik do wyłaczania wzmaniacza wtedy przełacze balans na tył i beda grac głosniki z tyłu ktore sa podłaczone do radia (gdy beda grac te z przodu, tył grac nie bedzie)

Jezeli myslicie ze to zły pomysł to beda grac tylne gdy wyłacze wzmacniacz, ale wolał bym zeby grał przód poniewaz na pewno lepiej gra nawet pod radiem niz tył. Drzwi oczywiscie wygłusze, w sumie to juz prawie wygłuszone.

Był :( VOLF
Jest :) BOLF

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » ndz wrz 13, 2009 16:59

Nie jarzę, po jaki "gwóźdź ci ten przełącznik..? W jaki sposób chcesz oszczędzić akumulator, wyłączając wzmacniacz?
Kontroluj okresowo stan poziomu elektrolitu, czyść klemy AKU z nalotu, dbaj, by alternator ładował tak jak należy a akumulator odwdzięczy się bezawaryjną pracą do końca swojego żywota.
Stosując jakieś wymyślne wyłączniki i tak nie przedłużysz mu życia.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 13, 2009 17:00 przez Slavwek.ie, łącznie zmieniany 1 raz.

koz3r
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: koz3r » ndz wrz 13, 2009 17:33

No chyba ze chcesz sobie zrobic statek Enterprise :helm: :kac:

A tak na powaznie to tak jak kolega pisał wyzej . Nic ci sie z aku nie stanie jak bedziesz dbal.

Obrazek

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz wrz 13, 2009 18:17

niechce mi sie nawet myslec czy dobrze myslisz ale poco Ci to?sluchasz duzo na postoju?bo w czasie jazdy to bez znaczenia jesli ladowanie i aku jest sprawne.zresztą nawet jak gra na postoju ze wzmacniaczem i niezaglosno to mało prądu ciagnie.jesli ktos niewierzy niech sobie amperomierz podłączy na probe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”