mk2 wygłuszenie bagażnika,zniwelowanie drgającej rejestracji
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
mk2 wygłuszenie bagażnika,zniwelowanie drgającej rejestracji
Witam kupiłem do mojego mk2 skrzynie blaupunkt 600w i wzmacniacz blaupunkt 350w,nie mam głośników w drzwiach tylko 2 szt w podszybiu takie najtańsze boshmanny które bardzo kijowo grają.
moje pytania to:
1.co zrobić aby wszystko w bagaźniku nie drgało oraz najważniejsze jak usztywnić rejestrację?
2. Czy i jeśli tak to jakie głośniki dać w podszybie?
moje pytania to:
1.co zrobić aby wszystko w bagaźniku nie drgało oraz najważniejsze jak usztywnić rejestrację?
2. Czy i jeśli tak to jakie głośniki dać w podszybie?
najlepiej jakąś pianke wsadzic pod tablice, ziomek robił to taką żołtą montarzową tylko lakier pod tablicą pokrył czymś żeby pianka go bezpośrednio nie dotykała. Podobno tłumi drgania i wiele nie kosztuje ;] taka pianka sie rozszerza po wyjsciu z opakowania wiec chyba dużo nie trzeba.
Ostatnio zmieniony wt lip 28, 2009 17:09 przez Piaseczeq, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja pod rejestracje podkleiłem dużo uszczelki gumowej drzwiowej o profilu "D". Jest miękka i ładnie amortyzuje drgania.
Jednak i tak cały efekt walki z rejestracją niweluje zamek klapy. A dokładniej bolej który wystaje na dole, ten co wchodzi do zamka. On ma luz i jedyne co da się z nim zrobić to chyba zaspawać. Tłucze się niemiłośiernie.
Jednak i tak cały efekt walki z rejestracją niweluje zamek klapy. A dokładniej bolej który wystaje na dole, ten co wchodzi do zamka. On ma luz i jedyne co da się z nim zrobić to chyba zaspawać. Tłucze się niemiłośiernie.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
Tam chyba nie ma regulacji?CrocodileReggae pisze:regulacja nie pomaga?D1_PITER pisze:On ma luz i jedyne co da się z nim zrobić to chyba zaspawać
U mnie jak się trzęsło wszystko z tyłu. Po kolei była to najpierw rejestracja, potem kable w klapie, potem zaslepka klapy potem kable w bagazniku (od swiatel) i na koncu zamek klapy..
- palel36
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a te dwie śruby ?? po lewej i po prawej stronie bolcaD1_PITER pisze:Tam chyba nie ma regulacji?
odkręć je lekko tak żeby się zen bolec ruszał i go ustaw
możesz dać na to taśmę izolacyjną tylko nie za dużo ja tak zrobiłem i nie drgnie na największych dołach
(przekreślone kółka śruby które trzeba poluzować)
Ostatnio zmieniony sob sie 01, 2009 23:30 przez palel36, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
ja mam tablice na 2 śrubach m6, miedzy tablicą i klapą po 3 sztuki uszczelek gumowych do kranu na jednej śrubie i 4 pionowe pasy kleju do akwariów po bokach tablicy i na środku. Tablica odstaje od karoserii około 10mm żeby woda mogła swobodnie przepływać i nic nie wibruje, w środku na śrubach mam kontrę.
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
chciałem się dowiedziec odnośnie konfiguracji mojego audio a mianowicie na początku miałem w podszybiu 2 szt jakiś boshmannów i z tyłu w miejscu do tego przeznaczonym dwa phonocary, radio clarion
teraz mam dalej z przodu 2 boshmanny i z tyłu tylko skrzynka blaupunkt i wzmak tej samej firmy, głośniki phonocar z tyłu wyrzucone, ostatnio jak jechałem w 4 osoby to pasażerowie z tyłu skarżyli się że tylko słyszą skrzynkę więc w jakim kierunku teraz iść dorzucić coś do półki
czy te w podszybiu zmienić na lepsze?
teraz mam dalej z przodu 2 boshmanny i z tyłu tylko skrzynka blaupunkt i wzmak tej samej firmy, głośniki phonocar z tyłu wyrzucone, ostatnio jak jechałem w 4 osoby to pasażerowie z tyłu skarżyli się że tylko słyszą skrzynkę więc w jakim kierunku teraz iść dorzucić coś do półki
Dać coś do półki, bo jeśli masz skrzynie w bagażniku to zawsze będzie ona za głośno jeśli głośniki masz tylko z przodu a pasażerowie mają słuchać z tyłu.specWROC pisze:chciałem się dowiedziec odnośnie konfiguracji mojego audio a mianowicie na początku miałem w podszybiu 2 szt jakiś boshmannów i z tyłu w miejscu do tego przeznaczonym dwa phonocary, radio clarion
Poza tym to niezły off-topic walnąłeś.