Witam
Mam passata B5fl. Posiada Ori radio z navi MFD oraz ori głośniki w przednich drzwiach. Jako że prawy głośnik kończy żywotność ponieważ zaczyna charczeć postanowiłem coś zmienić - oczywiście na lepsze W planie mam zamiar kupić 1 ori głośnik (wymiana charczącego) następnie te z przodu dać do tylnych drzwi i podłączyć pod radio.
Teraz kilka pytań.
1. Radio czy będzie dobrze grało z nowymi głośnikami.
2. Czy trzeba wygłuszać przednie drzwi? - słyszałem że w paskach są dobrze wygłuszone - trzeba je tylko jak to ktoś napisał "uciszyć" - pewnie chodzi o luźne elementy w drzwiach.
3. GŁOŚNIKI: no właśnie czytałem trochę o MTX - przedział cenowy ok 600 zł oraz o głośnikach Helix Dark Blue DB 62.1 ew co polecicie.
4. Wzmacniacz - poluję właśnie na alpine v12 4o kanałowy
Na chwilę obecną nie myślę o skrzyni ani tubie - chyba że w boczny schowek - widziałem takią w B6 - całkiem dobry pomysł.
Za ew. odpowiedzie będzę b. wdzięczny.
Dzieki i pozdrawiam
Pytanie do znawców
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
MTx za ok 600zł i Helixy podane wyżej, to troszkę inny przedział cenowy.
Ja ze swojej strony ani MTX'ów, ani Helixów tym bardziej bym nie polecił.
Z Helixa gra jakoś dopiero zestaw E136, a te Dark Blue to niestety porażka na całej lini(w porównaniu do innych za 300zł)
MTX jeśli mówisz o tym zestawie o którym myślę jest stworzony raczej do czarnej muzy. Ma dość mocny w brzmieniu tweeter i wycofaną średnicę.
Musisz powiedzieć jakiej muzyki głównie słuchasz i pewnie da się coś sensownego polecić.
Ja ze swojej strony ani MTX'ów, ani Helixów tym bardziej bym nie polecił.
Z Helixa gra jakoś dopiero zestaw E136, a te Dark Blue to niestety porażka na całej lini(w porównaniu do innych za 300zł)
MTX jeśli mówisz o tym zestawie o którym myślę jest stworzony raczej do czarnej muzy. Ma dość mocny w brzmieniu tweeter i wycofaną średnicę.
Musisz powiedzieć jakiej muzyki głównie słuchasz i pewnie da się coś sensownego polecić.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia