Transmitter FM

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

zapi
Nowicjusz
Nowicjusz

Transmitter FM

Post autor: zapi » pn lip 13, 2009 13:46

Witam.
Zakupiłem dzisiaj transmitter fm ponieważ mam kaseciaka a na razie na lepsze radio nie moge sobie pozwolic. Podłączyłem wszystko tak jak trzeba, wszystko pięknie ale jest jeden szkopuł - denerwujące buczenie. Zmieniałem częstotliwości, sprawdziłem na 2 różnych radiach (u kumpla w samochodzie też buczało). I tu nasuwa pytanie - czy to normalna przypadłość tego typu chińskiego (za przeproszeniem) gówna? Czy może jechać i wymienić to na inny egzemplarz lub zażądać zwrotu pieniędzy?

Awatar użytkownika
zmick
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zmick » pn lip 13, 2009 14:09

A z czego "to coś" jest zasilane? Z baterii czy z gniazda zapalniczki? Jeżeli z zapalniczki to normalne. Chinole nie dają żadnych filtrów przeciwzakłuceniowych, no bo niby gdzie mieliby je zmieścić no i cena musiałaby wzrosnąć do stopnie w którym nikt by nie zaryzykował kupna na zasadzie "jak będzie szajs - to trudno"

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RyKa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: RyKa » pn lip 13, 2009 14:36

zapi,
zależy o jakie szumy Ci chodzi bo jeśli na wyciszonym radiu to u ojca jest tak samo, jeśli cały czas to chyba na jakiś bubel trafiłeś.

OCEŃ MOJEGO VARIANTA :
viewtopic.php?t=111720" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

zapi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zapi » pt lip 17, 2009 13:44

zasilanie z bateryjki, a chodzi bardziej o takie specyficzne piszczenie, które jest słyszalne wyraźnie kiedy na mp3 playerze przerywam odtwarzanie - podczas odtwarzania, muzyka zagłusza ten pisk ale i tak jest delikatnie słyszalny :p trudno to opisać.

Awatar użytkownika
hayperekpo
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: hayperekpo » pt lip 17, 2009 14:44

Jeśli ton pisku jest wysoki oraz słychać go także po odpięciu mp3, to przypuszczalnie pochodzi on z przetwornicy DC/DC w transmiterze. Za wiele na to nie poradzisz :grin: Natomiast jeśli po odpięciu odtwarzacza pisk zanika, no to prawdopodobnie piszczy przetwornica w mp3.

Obrazek
Zanim zapytasz na PW, skorzystaj z forumowej szukajki, FAQ i wujaszka Google

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”