[mk3] Wygluszenie auta wełna mineralna
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[mk3] Wygluszenie auta wełna mineralna
Witam chcialbym wygluszyc swojego MK3 welna mineralna... Czy ktos juz z was wygluszal nia auto ? Ktore miejsca nadaja sie do wygluszenia taka welna ?
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 11:30 przez kajman_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
- gregoryb1
- vel Młody
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787
bardzo przydatny temat odnosnie zabaw w CAR AUDIO - czyli jak po co i dlaczego
Wełna nie da ci zadnego efektu i bedzei w tym przypadku zbednym wydatkiem
bardzo przydatny temat odnosnie zabaw w CAR AUDIO - czyli jak po co i dlaczego
Wełna nie da ci zadnego efektu i bedzei w tym przypadku zbednym wydatkiem
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 17:24 przez gregoryb1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
kajman_pl, żeby to miało ręce i nogi musiałbyś ją przykleić ale już 10 razy lepszym pomysłem jest przyklejenie gęstego filcu który kupisz na każdym złomie za 10 zł - i to pewnie każą ilośc jaką bd chciał.
Wg mnie to głupi pomysł i wiem to z doświadczenia a nie z tego co mi sie myśli o tym patencie. Naprawdę odradzam.
Chcesz wygłuszyć pod car audio czy żeby ogólnie było ciszej? A może dla własnej satyzfakcji?
Wg mnie to głupi pomysł i wiem to z doświadczenia a nie z tego co mi sie myśli o tym patencie. Naprawdę odradzam.
Chcesz wygłuszyć pod car audio czy żeby ogólnie było ciszej? A może dla własnej satyzfakcji?
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Użytkownik
-
- Forum Master
- Kontakt:
no ja trochę jestem i fakt wełna mineralna jest też izolacją akustyczną, znaczy raczej tylko tłumią dźwięki, izolatorem najlepszym jest beton bądź metal,Slavwek.ie pisze:Nie jestem oblatany w materiałach budowlanych, ale z tego co wiem wełna mineralna to raczej służy w celu izolacji termicznej.
ale tego materiału nawet w podłogę bym nie pchał, a gdzie do wygłuszenia skrzyni bądź czegoś innego