Prośba o schemat
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Prośba o schemat
Kupiłem Game V i załozyłem ją do Mk III. Mam oryginalna instalacje i radio chodzi ale cos jest nie tak. Mianowicie nie dziala GALA i wyswietlacz jest podswietlany dopiero po włączeniu świateł . Poprzednio miałem Gamę 3 i wyswietlacz był podswietlony od razu po włączeniu radia . Zapewne ten model wymaga jakichs zmian w podłączeniach i stąd moja prośba o schemat .
VW- da weiss mann, was mann hat.
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
a zmieniałeś kostkę od radia czy stara podpasowała. ja też mam gamme V fabrycznie wsadzoną i mam zrobione tak że świeci dopiero po włączeniu świateł. z tego co wiem to w kostce powinien być kabel do podłączenia podświetlenia. w poprzednim aucie miałem radio blaupunkt podłączone pod prąd i głośniczki do niego. podświetlenie działało po włączeniu ale na kostce była kabel "illumination" i nie wiem czy dobrze kojarze ale służył on chyba do podpięcia pod instalację oświetleniową żeby radio świeciło po zapaleniu świateł (a może był po to żeby po podłączeniu do + radioi cały czas świeciło). nie wiem czy nie pokręciłem i nie wiem jak to jest u ciebie że działało a teraz nie. nie mam pojęcia od czego jest przycisk gala, ja chyba takiego nie mam
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn
Kostke mam oryginalna ale ja mam MK III i ta instalacja nie jest przystosowana do gamy V. Chodzi mi o to ze kiedy mialem Gamę 3 to po właczeniu samego radia wyswietlacz juz był podswietlany , a z piątką tego nie ma ( np. sluchając radia wieczorem bez właczonych postojówek nie widac co jest na wyswietlaczu). A GALA to nie przycisk lecz funkcja tego radia taka ze powinno sie samo rozgłasniac wraz ze wzrostem predkosci auta ( o ile dobrze sie doczytałem ), u ciebie w MK IV powinno to działac.
VW- da weiss mann, was mann hat.
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
musiałbym popatrzeb bo jakoś za bardzo nie interesowalem sie opcjami tego radyjka. ja też tak mam że wieczorem przy zgaszonych swiatlach nic nie widac na radyjku ale myślę że jest to do rozwiązania. wysłałem ci na priva posty z innego forum, przeglądałeś już je?
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
dzisiaj dobralem sie do opcji i troszke sie bawilem i gala byla ustawiona na 7 a maks to 9. przestawilem na 9 i wyraznie da sie zauwazyc zmiane glosnosci w aucieKaktus pisze:A GALA to nie przycisk lecz funkcja tego radia taka ze powinno sie samo rozgłasniac wraz ze wzrostem predkosci auta ( o ile dobrze sie doczytałem ), u ciebie w MK IV powinno to działac.