CD-ROM od kompa
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
CD-ROM od kompa
Witam
Co myślicie o takim rozwiązaniu, mianowicie do swojego Golfa MK3 chcę podpiąć zwykły napęd cd od kompa przez takie kable z jakby kasetką. U mojego kumpla to działało (w Mercedesie W201 tzn. 190-ce). przy dosyć starym radiu. Ja posiadam Volkswagenowskie radio alpha. Koszt tego razem z napendem to koło 70zł. Czy warto, ma ktoś coś takiego?? Bardzo proszę o pomoc
Co myślicie o takim rozwiązaniu, mianowicie do swojego Golfa MK3 chcę podpiąć zwykły napęd cd od kompa przez takie kable z jakby kasetką. U mojego kumpla to działało (w Mercedesie W201 tzn. 190-ce). przy dosyć starym radiu. Ja posiadam Volkswagenowskie radio alpha. Koszt tego razem z napendem to koło 70zł. Czy warto, ma ktoś coś takiego?? Bardzo proszę o pomoc
- czykryszard
- Mały gagatek
re
witampanów a nie wiecie przypadkiem jak to podpiac:D:D jakie przewodu i wogule tz mam cd rom i co dalej.... czekam na wiadomosci pozdro
pozdrawiam Beret
do tych 70 złotych dozbieraj jeszcze 20-30 i kup discmana (moze nawet z mp3).
ostatnio widziałem w sklepie no-name'a z ESP za 99 PLN. W Sklepie!
Posiadając discmana masz:
wyświetlacz a nie jedną diodę informująca o pracy napędu,
brak problemów z zasilaniem,
komplet przysicków sterujących a nie "do przodu" i "pauza"
Mniejsze wymiary
pełna mobilność.
Dziwię się ze w dobie tak niskich cen ktoś chce jeszcze montować CD-ROMany.
Pozdrawiam
PS
nie masz na nowy - kup używany, będzie jeszcze taniej
ostatnio widziałem w sklepie no-name'a z ESP za 99 PLN. W Sklepie!
Posiadając discmana masz:
wyświetlacz a nie jedną diodę informująca o pracy napędu,
brak problemów z zasilaniem,
komplet przysicków sterujących a nie "do przodu" i "pauza"
Mniejsze wymiary
pełna mobilność.
Dziwię się ze w dobie tak niskich cen ktoś chce jeszcze montować CD-ROMany.
Pozdrawiam
PS
nie masz na nowy - kup używany, będzie jeszcze taniej
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Dokładnie tak jak kolega wcześniej pisze. Ale przy obecnych cenach myślę, że nie warto. Poza tym temu Cd-Romowi trzeba zrobić zasilanie, a to wiąże się ze zrobieniem prostego układu scalonego który poda CD- Romkowi 12V i 5V bo takich napięć na zasilaniu porzzebuje. Troszke zabawy przy tym jest.
Miałem jakieś dwa lata temu taki patent w maluchu, postanowiłem spróbować ponieważ był brak kasy na radyjko. Ale zrezygnowałem jak tylko stać było mnie na radio. Co do wstrząsów, to u mnie na Cd 50x nie przerywało prawie wcale, a przypomne że był to maluch dodatkowo z utwardzonym przodem. Trzeba tylko stabilnie umieścić napęd i najlepiej na jakiejś piance albo gąbce. Poza tym wszystkim są problemy z przyciskami. Masz przecież tylko przycisk play i przełączanie piosenek i to najczęściej tylko w górę.
Wyjątkiem jest napęd Creative intra który ma wszystkie przyciski jak w discmanie i dodatkowo pilot, ale nie wiem czy teraz jeszcze go spotkasz.
Podsumowując <b>mozna ale nie warto</b> za dużo z tym zabawy a radio w używce kupisz teraz za śmieszne pieniądze
Miałem jakieś dwa lata temu taki patent w maluchu, postanowiłem spróbować ponieważ był brak kasy na radyjko. Ale zrezygnowałem jak tylko stać było mnie na radio. Co do wstrząsów, to u mnie na Cd 50x nie przerywało prawie wcale, a przypomne że był to maluch dodatkowo z utwardzonym przodem. Trzeba tylko stabilnie umieścić napęd i najlepiej na jakiejś piance albo gąbce. Poza tym wszystkim są problemy z przyciskami. Masz przecież tylko przycisk play i przełączanie piosenek i to najczęściej tylko w górę.
Wyjątkiem jest napęd Creative intra który ma wszystkie przyciski jak w discmanie i dodatkowo pilot, ale nie wiem czy teraz jeszcze go spotkasz.
Podsumowując <b>mozna ale nie warto</b> za dużo z tym zabawy a radio w używce kupisz teraz za śmieszne pieniądze