Wymiana radia z Beta na Gamma V w MK IV.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wymiana radia z Beta na Gamma V w MK IV.
Mam w swoim mk IV radio Beta wyjście na 2 głośniki chcę wymienić na Gamma V wyjście 4x20w mam miejsce na głośniki w tylnych drzwiach.Może ktoś wymieniał i podpowie czy to tylko wymiana Beta na Gammma czy jakieś techniczne poprawki przy radiach lub instalacji i jakiej wielkości wchodzą głośniki do drzwi czy to będzie leprzy efekt odbioru muzyki ???.pozdrawiam.....
Re: Wymiana radia z Beta na Gamma V w MK IV.
stiwen77 pisze:Mam w swoim mk IV radio Beta wyjście na 2 głośniki chcę wymienić na Gamma V wyjście 4x20w mam miejsce na głośniki w tylnych drzwiach.Może ktoś wymieniał i podpowie czy to tylko wymiana Beta na Gammma czy jakieś techniczne poprawki przy radiach lub instalacji i jakiej wielkości wchodzą głośniki do drzwi czy to będzie leprzy efekt odbioru muzyki ???.pozdrawiam.....
Witam zmieniałm radio z beta IV na gamma V w moim golfie IV 1,4 99 r
u mnie przewody do tylnych głośników były fabrycznie poprowadzone do kostki w słupkach środkowych tj. (model 5 drzwi) i trzeba było poprowadzić je dalej aż do głośnika .
Ja miałem z tyłu żaślepki w drzwiach które trzeba usunąć i zamontować głośniki takie same jak z przodu 165 cm na allegro ich jest pełno. Natomiast w instalacji radia w konsoli nie trzeba było nic przerabiać
RomanV5, Witam dzięki za informacje mam jeszcze takie pytanie jaki jest efekt z tylnymi głośnikami (czytałem na forum że efekt marny wręcz odradzają ???) jeszcze pytanko jakiej mocy głośniki wyjście radia jest 4x20W i jeszcze jedno te małe okrągłe w tylnych drzwiach przy szybie to głośniczki ??? czy też do podłączenia ?.dzięki czekam na odpowiedz (ja mam golfa IV 1,4 16V z 2001r. 5 drzwi).
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
[quote="stiwen77"] jeszcze pytanko jakiej mocy głośniki wyjście radia jest 4x20W
Witam otóż moc znamionowa głośnika powinna być 2 razy większa od mocy radia czyli 40 W powinien miec głośnik (tyle ma fabryczny )i jest optymalnie dopasowany do mocy radia FABRYCZNEGO .
Ja mam też radio gamma V z przodu oryginalne philipsa a z tyłu założyłem nie fabryczne i te duze wofery i te małe w klamkach z gelharda ale o dużo większej mocy bo chyba 80 W i efekt marny bo te radio gammma V nie umie ich "uciągnąć " a bas jest taki mdły w porównaniu do tych przednich .
Jednym słowem do oryginału trzeba oryginał a jak zmienisz radio na mocniejsze np 4X 50 W to musisz mieć inne mocniejsze głośniki (drzwi lepiej wytłumione)
jeszcze jedno oryginalne głośniki mają nakładane .gumowe kołnieże uszczelniające sam głośnik z tapicerką a te niefabryczne trzeba jakoś indywidualnie uszczelnić i montować na dystansach.
Ja osobiście będę zmieniał te tylne na oryginały
Witam otóż moc znamionowa głośnika powinna być 2 razy większa od mocy radia czyli 40 W powinien miec głośnik (tyle ma fabryczny )i jest optymalnie dopasowany do mocy radia FABRYCZNEGO .
Ja mam też radio gamma V z przodu oryginalne philipsa a z tyłu założyłem nie fabryczne i te duze wofery i te małe w klamkach z gelharda ale o dużo większej mocy bo chyba 80 W i efekt marny bo te radio gammma V nie umie ich "uciągnąć " a bas jest taki mdły w porównaniu do tych przednich .
Jednym słowem do oryginału trzeba oryginał a jak zmienisz radio na mocniejsze np 4X 50 W to musisz mieć inne mocniejsze głośniki (drzwi lepiej wytłumione)
jeszcze jedno oryginalne głośniki mają nakładane .gumowe kołnieże uszczelniające sam głośnik z tapicerką a te niefabryczne trzeba jakoś indywidualnie uszczelnić i montować na dystansach.
Ja osobiście będę zmieniał te tylne na oryginały