brak głośników w drzwiach
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Ja mam również podobną wersje tyle że jeszcze gorszą bo kieszenie z przodu nie mają nawet wogole miejsca na głosniki i tylko w podszybiu były ja zrobiem tak ,że z przodu wymieniłem na podszybiu głosniki a na tył to kupiłem 10m kabla grubosci chyba 1,5mm i pociągnąłem przez całe auto na tylną półke przez progi
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mam ten sam problem, były kable, montowałem hertz-e dsk 165, odpaliłem radio i nic nie cykało w bocznych drzwiach.Więc jednak kable są jedynie do słupka pociągnięte Przechodząc do sedna sprawy, jak ciągnąłeś te kable, czy trzeba było kokpit ściągać(odkręcić) czy jak? może masz jakieś foty?kori16 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie i jest tak jak mówiłem kable z przednich drzwi dochodzą tylko kosti w słupku przednich drziw i dalej ni hu hu wiec nic nie pozostaje jak ciągnąć kable od kostki w słupku do radia lub jesli nie masz wogole kabli no to od głośników do radia. Roboty na około półtorej godziny. przynajmniej ja sie uporałem w tyle
A co do tylnych drzwi no to trzeba ciagnąć całe kadle az do radia lub do przednich drzwi tak jak jest w oryginalnym sprzecie w niektórych wersjach mk 3
[ Dodano: 07 Lut 2009 23:29 ]
Dzisiaj kupiłem 4 metry kabla beztlenowego ( troszkę za dużo ale lepiej więcej niż za mało), roboty na jakieś 1,5 h,. Miałem kabel pociągnięty od głośników do kostki(fabrycznie) więc:
1)wypiąłem z kostki kabel od głośników w bocznych drzwiach po ściągnięciu gumowej osłony 2)przeciągnąłem nowy przez wolna dziurkę w kostce i połączyłem ze starym kablem
3)odkręciłem kokpit (plastik) pod kierownicom żeby mieć lepsze dojście
4) podważyłem maskownice głośnika na podszybiu wyjąłem głośnik i podpiąłem nowy kabel prowadzący od kostki do kabla od głośników na podszybiu
5) pod ten sam kabel na podszybiu popiołem na zwrotnicy jeszcze tweeter
6)założyłem maskownice w głośnikach
7) tweeter przypiąłem na oryginalną 2 stronną taśmę
to samo po prawej stronie.
Może niektórzy uznają że to prowizorka ale na poczatek wystarczy, za pół roku jak bede wstawiał wzmacniacz i może coś więcej to poprawie kable, jak na razie cyka dobrze
Niestety czasem wszystko nie może się udać, pękła mi lekko oryginalna maskownica lewego głośnika na podszybiu, pęknięcie nie rzuca się w oczy ale sam fakt że jest już denerwuje
P.S. podziękowania dla kori16 za porady
ZDJĘCIA WSTAWIĘ JUTRO MOŻE JAKIEŚ