Witam!
Jaką skrzynię basową wybrać: Magnat B30, czy JBL CS 1204B ?
Magnat B30 vs. JBL CS 1204B
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Nie mam zamiaru kupować czegoś drogiego. Dużo osób sobie chwali Magnata B30.powalla pisze:Nie chcesz może coś co "zagra" , a nie tylko "łupie" i "daje bas" ? Ile masz kasy? Jaki masz wzmacniacz?
Ja tak znowu nie jestem wymagający w car audio.
Za skrzynkę mogę dać max.250zł, ale najlepiej by było nie przekroczyć kwoty 200zł, więcej na pewno nie dam, a zbierał na to nie będę więcej banknotów, bo w Golfika muszę jeszcze wiele kasy włożyć.
Wzmacniacz kupię jakiś 4-kanałowy, ale najpierw kupię tubę i potem się coś dobierze.
Myślę zrobić to tak: 2 głośniki w podszybiu zasilane z radia, 2 głośniki w drzwiach zasilane ze wzmaka. Skrzynka oczywiście zasilana z wzmacniacza (2 kanały "zmostkowane")
To w czym problem? Oni nie mogą się mylićXabingo pisze:Dużo osób sobie chwali Magnata B30.

Po co Ci te głośniki w kokpicie? Wsadź tam ewentualnie tweetery z zestawu odseparowanego z przednich drzwi ...chyba , że będziesz się bawił w 3way?
PS:Jednak dużo osób chwali też np. RE10s4 ... poczytaj zanim nie jest za późno, a będzie również potem łatwiej dobrać 4 kanałówkę o mocy 180w rms na mostku niż taką która musi mieć 250w (dla np. JBLa).