Charczenie glosnikow w systemie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Charczenie glosnikow w systemie
witam ,bylem posiadaczem mk2 ale od lipca jestem w stanach i mam inne auto, ale te forum mi pomoglo juz w tylu sprawach w tym takze zlozeniu systemu audio do mojego hyundaia elantry gt kolejne pytanko
audio sklada sie z
radia sony X-plod Xplod CDX-F5710 (wiem ze kiepsko)
glosniki Alpine SPX-17REF
wzmacniacz JL Audio A4300
drzwi oczywiscie wytlumione Zdjecia nawet w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190504
No wiec po zlozeniu systemu domniemam ze trzeba bylo je ustawic na wzmaku. Robilem rozne rozniste kombinacje ale zawsze przy glosniejszym sluchaniu muzyki kiedy to basy bardziej daja mid-basy zaczynaja harczec. Wydawalo mi sie ze przy wzmaku juz takich sytuacji nie powinno byc zbytnio Da sie z tym cos zrobic ?
Ogolnie system gra bardzo czysto , ba nawet slysze w utworach dzwieki ktorych nei slyszlam wczesniej
Wzmak jest w bagazniku podpiety pod aku w komorze i minus to sruby pasa bezpeiczenstwa. Tu mysle ze w dopieszczaniu systemu chyba tez pociagne do - AKU
kable z wzmaka ida do radia gdzie w wlutowalem do kabli auta.(podobno do 100w oryginalne kable sa ok ale tutaj tez to chyba poprawie, w elantrze trzeba zdjac drzwi zeby pocaignac do drzwi kabelki)
dystans pod glosnikiem to jakas sklejka , tez niedlugo wrzuce porzadnie mdf.
to sa 3 rzeczy ktore planuje zrobic w najblizszym czasie ale ... czy one powoduje owe harczenie przy glosniejszym sluchaniu jak sa basy ? wiem ze to tylko 16 ale ...
dzieki za jakies odpowiedz staralem sie opisac dosc szczegolowo jak wygalda system
audio sklada sie z
radia sony X-plod Xplod CDX-F5710 (wiem ze kiepsko)
glosniki Alpine SPX-17REF
wzmacniacz JL Audio A4300
drzwi oczywiscie wytlumione Zdjecia nawet w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190504
No wiec po zlozeniu systemu domniemam ze trzeba bylo je ustawic na wzmaku. Robilem rozne rozniste kombinacje ale zawsze przy glosniejszym sluchaniu muzyki kiedy to basy bardziej daja mid-basy zaczynaja harczec. Wydawalo mi sie ze przy wzmaku juz takich sytuacji nie powinno byc zbytnio Da sie z tym cos zrobic ?
Ogolnie system gra bardzo czysto , ba nawet slysze w utworach dzwieki ktorych nei slyszlam wczesniej
Wzmak jest w bagazniku podpiety pod aku w komorze i minus to sruby pasa bezpeiczenstwa. Tu mysle ze w dopieszczaniu systemu chyba tez pociagne do - AKU
kable z wzmaka ida do radia gdzie w wlutowalem do kabli auta.(podobno do 100w oryginalne kable sa ok ale tutaj tez to chyba poprawie, w elantrze trzeba zdjac drzwi zeby pocaignac do drzwi kabelki)
dystans pod glosnikiem to jakas sklejka , tez niedlugo wrzuce porzadnie mdf.
to sa 3 rzeczy ktore planuje zrobic w najblizszym czasie ale ... czy one powoduje owe harczenie przy glosniejszym sluchaniu jak sa basy ? wiem ze to tylko 16 ale ...
dzieki za jakies odpowiedz staralem sie opisac dosc szczegolowo jak wygalda system
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2008 19:40 przez yolmen, łącznie zmieniany 2 razy.
pewnie ze można tak zrobić, ja mam u siebie wzmacniacz diy 2 x 90 rms podłączone pod 16-tki audaxa które maja 60rms i wszystko ładnie gra, kwiesta tylko ze trzeba wiedzieć kiedy głośniki mają dość,
nawet jak zmostkujesz wzmacniacz to wzmacniacz będzie miał większą kontrole nad głośnikami, czyli lepszy basik,
nawet jak zmostkujesz wzmacniacz to wzmacniacz będzie miał większą kontrole nad głośnikami, czyli lepszy basik,
no dobra zmostkowalem w sumie jest chyba lepiej moge glosniej podkrecic w sumie chyba podkrecilem prawie na maksa do momentu jak znowu zaczela harczec , chyba po prostu potrzebuje zainwestowac w subwoofer i chyba pomysle nad wymiana wzmaka mimo wszystko. Jaki glosnik pod subwoofer byscie polecili ewentualnie do tego wzmaka co mam teraz (150w na mostku) do kupienia w stanach?
Ostatnio zmieniony wt gru 16, 2008 02:38 przez yolmen, łącznie zmieniany 1 raz.
co powiecie o tym http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio ... ctID=15651 albo http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio ... ctID=15652? taki zeby chodzil na mostku 150W 4Ohm slucham glownie techno i hh
Ostatnio zmieniony śr gru 17, 2008 01:51 przez yolmen, łącznie zmieniany 1 raz.