Jakie głośniki do mk2 przód na orginalnych maskownicach?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- CHECIK
- Ma gadane
- Kontakt:
Jakie głośniki do mk2 przód na orginalnych maskownicach?
Jakie głośniki mam założyć na przód w golfie mk2 żeby pozostawić orginalne maskownice, kieszenie-żadnych paneli bo zaraz mi zapierdzielą głośniki. Po prostu nie chce żeby się nic rzucało w oczy. Oczywiście głośniki zamontuje w pierścieniu a pierścień do płyty która byłaby przykręcona do blachy drzwi i wszystko pod orginalną maskownicą i wytłumione matami. Wiem że wejdą mi 13cm i napaliłem się na odseparowany zestaw sinuslive na allegro-dobre to jest? CD mam alpine jakiś tam ale raczej nowszy-niebieski wyświetlacz. Dałoby radę żebym zamontował 16-tki na orginalnych maskownicach 130mm w kieszeniach na takiej samej zasadzie jak pisałem wyżej-płyta,pierścień i.t.d. Wiem że wtedy orginlna maskownica w kieszenie przysłoni głośnik który miałby 160 mm a nie 130mm-czy to będzie miało większy wpływ na dzwięk. Lepiej pozostać przy seryjnym 130mm czy lekko przysłoniętym 160mm?
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Wycinasz wszystko wewnątrz kieszeni a oryginalną maskownice przyklejasz na kleju do kieszniCHECIK pisze:A co rozumiesz że mam zainstalować je na pierścieniach z mdf-u ? Jakiej grubości te pierścienie i jak je zamocować?
Głośniki montujesz tak jak napisał ci wyżej TUTENHAMON (masz tam wszystko na fotkach).
Grubość pierścieni tak dobierasz by głosnik był jak najbliżej maskownicy (ale by membrana nie uderzała o nią!!!) wtedy tapicerkę z kiesznia jest nakładana na głośnik który jest przykrecony do pierscieni a te do podstawy przykreconej do blachy.