Przygasa podswietlenie w Soniaku...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Przygasa podswietlenie w Soniaku...
Tak jak w temacie. jak chodzi radio to przygasa mi podswitlenie,moze nie calkiem ale jest slabsze tak co chwile Jasne.....slabe.....jasne...slabe...itd. w odstepach co 4-5sek.
Co to moze byc??A tak pozatym to macie racje ze sony to kupa i chyba je sprzedam...
Co to moze byc??A tak pozatym to macie racje ze sony to kupa i chyba je sprzedam...
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
No więc nie wiem, jeżeli przygasanie pojawia się przy większych głosnościach(czyli przy większym obciążeniu radia) to prawdopodobnie sprawcą tego są słabe kable zasilające. a jeżeli to radio sobie przygasa kiedy chce bez względu na obciążeni radia to może być coś z samym radiem. Niestety Soniaki mają opinię awaryjnych...
- Dawca_Nerek
- Forum Master
- ModyMentos
- Nowicjusz
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- czykryszard
- Mały gagatek
Istnieje też prawdopodobieństwo że końcówki mocy w radiu są po porostu za słabe i radyjko nie może ich uciągnąć. Mam dokładnie ten sam efekt a spiete mam Hertz ESK-165 które maja 100 W RMS z pionkiem 4700. W takim przpadku trzeba odkładać pieniązki na wzmaca. Ja tak właśnie robie, a może ktoś poleci mi jakiś z przedziału raczej budżetowców a konkretnie mam na mysli np magnat lub macaudio (max 450 zl) chyba ze jeszcze jest cos warte posluchania.
Chetnie wyslucham propozycji aa jeszcze nadmienie ze bedzie do tego wpiety sub i tu znowu nasuwa sie 2-gie pytanie na temat napedu do suba (300 zl)
Dzieki za sugestie i poropozycje.
Chetnie wyslucham propozycji aa jeszcze nadmienie ze bedzie do tego wpiety sub i tu znowu nasuwa sie 2-gie pytanie na temat napedu do suba (300 zl)
Dzieki za sugestie i poropozycje.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Panowie ja mam tez problem znaczy sie moj kolega. Ma zalozone Pionieera deh ... nie pamietam modelu dokladnie ale radyjko jest ok 2 letnie i ma taki problem jak wlaczy radio na ok 13 vol. to mu przygasa az sie wylaczy tak sie dzieje przy wylaczonym autku a jak odpali silnik to radio gra normalnie nie przygasa moze sluchac glosnie czyli wszystko ok. Mowil mi cos ze spalil mu sie ostatnio bezpiecznik tam byl 10 A a on wsadzil 5 A czy to moze byc wina radio ma podlaczone do fabrycznych kabli jakie byly w Skodzie Felicji. Poradcie cos bo prosil o pomoc
Pozdrowka
Pozdrowka
widocznie radio ciągnie więcej mocy, może to być przyczyną słabszej końcówki. Ja kiedyś miałem Pionka 4x35W i tez tak miałem. Dopiero po odpaleniu dało się słuchać, na 4 głośniki ledwo wyrabiało.michaltczew pisze:Panowie ja mam tez problem znaczy sie moj kolega. Ma zalozone Pionieera deh ... nie pamietam modelu dokladnie ale radyjko jest ok 2 letnie i ma taki problem jak wlaczy radio na ok 13 vol. to mu przygasa az sie wylaczy tak sie dzieje przy wylaczonym autku a jak odpali silnik to radio gra normalnie nie przygasa moze sluchac glosnie czyli wszystko ok. Mowil mi cos ze spalil mu sie ostatnio bezpiecznik tam byl 10 A a on wsadzil 5 A czy to moze byc wina radio ma podlaczone do fabrycznych kabli jakie byly w Skodzie Felicji. Poradcie cos bo prosil o pomoc
Pozdrowka
Kubus20 - ja pociągnełem tylko +, może coś się stać jak minus jest seryjny ?
http://misza1982.digart.pl
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)