Prawda jest taka, że najlepiej byłoby posłuchać, chociażby dlatego, by wyrobić sobie pogląd "co mi się podoba, a co nie"
Przy odrobinie wysiłku można się umówić na odsłuch czy to w firmie CA, czy z forumowiczami.
Nie wiem ile masz do Trzebnicy, ale mógłbyś podjechać do kolegi
Audiofil na odsłuch MTX'a załóżmy.
Do mnie znowu z Kielc masz ok 70km i bezproblemowo możesz sobie posłuchać w aucie systemu RE Audio RE 6 Comp. pod kilkoma wzmakami w aucie.
Gdzie indziej w necie możesz znowu znaleść kogoś kto ma Dego PO, i kogoś kto ma jakieś DLS'y typu R6A czy UP. Już nie chodzi o konkretny model tylko o sam odsłuch żeby mieć jakiś pogląd.
Generalnie dla chcącego nic trudnego.
Bo na forum to jest tak.
Kolega Audiofil poleci Ci to co sprzedaje(nie twierdzę, że gra źle, bo może ten system do hip hopu jest idealny, nie wiem nie słuchałem, z MTX'a do tej pory miałem przyjemność tylko z monoblokami)
Ja znowu Ci polecę system RE Audio, bo już nie jeden przy tym systemie szukał w aucie suba...
Gdybyś słuchał wszystkiego po trochu, to znów poleciłbym Dego PO-650 bo sam miałem w aucie i do tej pory był to najbardziej uniwersalny system jaki miałem. Grał bardzo dobrze praktycznie każdą muzykę.
Ciągle się zastanawiam czy do niego nie wrócić.
Jeśli znów zależałoby Ci na super średnicy i wysokich tonach, to zrobił na mnie ogromne wrażenie zestaw złożony z woofera Mid 6 U-dimension i tweetera Pro XT2, do tego zrobiona od podstaw porządna zwrotka.
Generalnie posłuchaj czegokolwiek, a będziesz miał już jakiś punkt odniesienia.
Dalej jeśli chodzi o radio, to z tych, które wymieniłeś tylko Alpina 9835 jest godna polecenia.
Jeśli strawisz wygląd Clariona to 778, 788, bo to ostatnio chyba najlepiej grające radia z nowych.
kogut_thc pisze:Drzwi beda wygłuszane(bede sie wzorowal na uzytkowniku SCUZZY, czyli tasma dekarska itd.. bo chyba nie ma sensu wydawac na maty stingera czy dynamat..?)
Tutaj jest sens wydawać kasę na droższe wytłmienie i napewno nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto, ale kwestia tego czy chcesz tak poważnie podejść do tematu.
Kolego wspominałeś o DEGO, będą zbyt delikatne, nie do tego rodzaju muzyki.
Chyba ich nie słuchałeś skoro tak twierdzisz