Zeby dobrze graly powinny byc z tego co sie juz zorientowalem w slupkach gdzies na wysokosci glowy kierowcy - mozna je tam przykleic np. tasma 2-stronna? dodam ze nie mam dostepnego warsztatu ani za duzych zdolnosci manualnych

pozdro!!
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Sam kupowales i zakladales, ile kosztowaly1 6 D pisze:Ja mam zestaw rainbowa, czyli dwa głośniki 13 cm w drzwi i 2 tweetery właśnie w desce. Przynajmniej moim zdaniem dobrze grają.
a co dokladnie znaczy umiescic?Kubus20 pisze:T
Jeżeli nie chcesz ingerować zbytnio w tapicerkę to możnaa umieścić tweeterki w zaślepkach lusterek
Wiercisz małą dziurkę i przykręcasz, albo robisz taką dziurkę żeby cały tweeter dało się w nią wpasować. Popatrz pokombinuj i zamotuj jak uważasz. jak będziesz chciał w przyszłości wyciągnąć te głośniki to taką zaślepkę z śmieszne pieniądze dokupisz, albo wyciągniesz ze szrotu.Forester pisze:a co dokladnie znaczy umiescic?
przykrecic je do tej zaslepki czy
wlozyc do srodka zaslepki?
pozdro!!
Tapicerka trzeszczec nie powinna, ale woofery moga przesterowywac na wyzszych glosnosciach bez wygluszenia drzwi.Viteq pisze:No i jeszcze jedno pytanie na koniec... czy samo umieszczenie wooferów na dystansach zamiast na tapicerce (bez wygłuszania drzwi i żadnych innych zabiegów) wystarczy żeby tapicerka przestała trzeszczeć przy głośniejszym słuchaniu muzyki?
nie wiem dokładnie na czym polega przesterowanie, ale domyślam się chodzi o to że coś się wtedy z dźwiękiem dzieje. Jak sprawdzałem podłączenie tych głośników to przy maksymalnych głośnościach przy jakich mi się czasem zdarza słuchać muzyki, dźwięk był ok tylko przy uderzeniach beatu słychać połączony z nimi trzask tapicerki. Czyli samo zdjęcie głośników z tapicerki na dystanse powinno wystarczyć (?)ale woofery moga przesterowywac na wyzszych glosnosciach bez wygluszenia drzwi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości