jaki wzmak do JBL GTO 1204 BP-D
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- krzysiupl
- Ma gadane
- Kontakt:
jaki wzmak do JBL GTO 1204 BP-D
Witam kupiłem sobie tube JBL GTO 1204 BP-D i do tego mam wzmacniacz JBL GTO 2000 ale obawiam sie ze tej tuby nieuciagnie(jeszcze niesprawdzałem) mozecie mi jakis polecic ? najlepiej JBL-a? i jakie mam zastosowac głosniki w przednie drzwi do golfa 3
My to mamy za Ciebie zrobić?Podłącz i już będziesz wiedział .krzysiupl pisze:(jeszcze niesprawdzałem)
Mało tematów było ? Poczytaj forum ,a zacznij od http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787krzysiupl pisze:jakie mam zastosowac głosniki w przednie drzwi do golfa 3
Democara robisz? Są lepsze wzmacniacze.krzysiupl pisze:najlepiej JBL-a?
PS: nic nie piszesz o kasie ,więc może to nie ma znaczenia ? Kabelki już masz?
Niestety.krzysiupl pisze:obawiam sie ze tej tuby nieuciagnie
Jak już masz GTO 1204 BP-D to o spl zapewne chodzi, lecz tez nie wiadomo bo można wywnioskować, że firma ta tylko podchodzi.
Co do tej odpowiedzi to mogę tylko powiedzieć, że glośniki systemu dwudrożnego 165mm.krzysiupl pisze:i jakie mam zastosowac głosniki w przednie drzwi do golfa 3
Co chcesz osiągnąć, jaka muza, ile kasy? Każdemu to trzeba przypominać!
A można najlepiej temat zostawić bez odpowiedzi - to też da do myślenia.
edit: mod szybszy i wiadomo już o co chodzi
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 13:40 przez arti.sa, łącznie zmieniany 1 raz.
to coś w uzywce jakiś monoblock lub dwukanałowiec a gdyby był jeszcze stabilny w 1 ohm ... oj cieżko bedzie a raczej nie realne. Więc cos w 4ohm trzeba szukać.krzysiupl pisze:kasa na to przeznaczona to około 600zł
to dobra sztuka sie trafiła próbowałeś dać trochę dB i potrzymać trochę?caligator pisze:i spokojnie go zasila wzmak JBL GTO 2060
- caligator
- Waters of Nazareth
- Kontakt:
generalnie nie jestem z tych co to głośnik oszczędzają:) jakby to powiedziec... lubię głośno słuchac muzyki i słucham czesto na poziomie np. 16 w radiu gdzie 18 to jest max - po tem słychac ze głosnik zaczyna dudnic...arti.sa pisze:to dobra sztuka sie trafiła próbowałeś dać trochę dB i potrzymać trochę?
dodam jeszcze ze to wszystko na kablach 6mm2 phonocara:P
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 17:31 przez caligator, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- caligator
- Waters of Nazareth
- Kontakt:
sorki ale pomyliłem się:/ kable mam 10mm2... a z tym ogrzewaniem progów to by mi się przydało bo coś wilgotnieje mi autko przy szybkach:/
a wogóle to z tym moim wzmacniaczem zauważyłem małą rozbieżnośc... bo w niektórych miejscach np na pudełku widnieje chyba że ów wzmak ma 220w rms ale juz w instrukcji pisze 240... ktoś wie ile tak na prawde mocy ma? skoro radzi sobie z tym moim 1204bp to chyba teroszke musi miec:/
a wogóle to z tym moim wzmacniaczem zauważyłem małą rozbieżnośc... bo w niektórych miejscach np na pudełku widnieje chyba że ów wzmak ma 220w rms ale juz w instrukcji pisze 240... ktoś wie ile tak na prawde mocy ma? skoro radzi sobie z tym moim 1204bp to chyba teroszke musi miec:/
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 21:21 przez caligator, łącznie zmieniany 1 raz.
JBL GTO2060caligator pisze:ktoś wie ile tak na prawde mocy ma?
Output Power at 14.4V and ≤1% THD+N (CEA-2006):
2 x 80W @ 4 ohms
2 x 120W @ 2 ohms
1 x 240W @ 4 ohms bridged
S/N Ratio: 80dBA (1 Watt, 4 ohms)
Effective Damping Factor: 6.211 at 4 ohms
Freq. Response: 10Hz ∼ 50kHz (-3dB)
Fuse: 25A
Dimensions: 14.12" x 11.56" x 2.19" (35.8cm x 29.4cm x 5.5cm)
Manufactured in 2006
ps. i tylko 25A zabezpieczenie to już świadczy o skuteczności
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 22:38 przez arti.sa, łącznie zmieniany 1 raz.