PowerBass S-6C prosze o opinie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
PowerBass S-6C prosze o opinie
czy ktos ma u siebie taki zestaw ?
czy w podobnej cenie ( do 300 pln ) mozna kupic cokolwiek lepszego (165mm) na przod ??
czy w podobnej cenie ( do 300 pln ) mozna kupic cokolwiek lepszego (165mm) na przod ??
MK5 GTI++ viewtopic.php?f=90&t=565944" onclick="window.open(this.href);return false;
IBIZA na bonusie viewtopic.php?t=245433" onclick="window.open(this.href);return false;
MK3 VR6 viewtopic.php?t=57882" onclick="window.open(this.href);return false;
IBIZA na bonusie viewtopic.php?t=245433" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Kontakt:
Slavwek.ie, wlasnie zapomnialem o zasilaniu, dla nich mam przewidziane 4x45 RMS @4 Ohm albo po mostku 2x140 RMS na Blaupunkcie GTA 400 flash
Odnosnie dokladania i kupowania wyzszej polki jest tak ze potem ktos napisze ze znowu do tamtych dodam sobie 100 czy 150 i bede mial inne lepsze glosniki i tak dalej.
Odnosnie dokladania i kupowania wyzszej polki jest tak ze potem ktos napisze ze znowu do tamtych dodam sobie 100 czy 150 i bede mial inne lepsze glosniki i tak dalej.
MK5 GTI++ viewtopic.php?f=90&t=565944" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
Pewnie że napisze ..bo są pewne pułapy w pewnych zakresach budżetowych dla których warto te 50/300/5000itp złotego poświęcić... i wtedy jest duże prawdopodobieństwo że tak dobrany sprzęt posłuży dużej albo docelowo (chociaż wątpie ).wozo pisze:Slavwek.ie, wlasnie zapomnialem o zasilaniu, dla nich mam przewidziane 4x45 RMS @4 Ohm albo po mostku 2x140 RMS na Blaupunkcie GTA 400 flash
Kłamca z dwumetrowymnosem !
no pulap ok 300 pln zostaje
teraz kolejna sprawa, glosniki ALPINE SPE-17CS - warto probowac myslec o tym ? cena ich to obecnie 199 pln wiec raczej atrakcyjna, jak sie maja do powyzszych PB ?
teraz kolejna sprawa, glosniki ALPINE SPE-17CS - warto probowac myslec o tym ? cena ich to obecnie 199 pln wiec raczej atrakcyjna, jak sie maja do powyzszych PB ?
Ja rozumiem ze dokladajac do 3 stowek zaledwie 80 pln mam glosniki z lepszej serii.arti.sa pisze:wozo, 249 a 379 to różnica pomiędzy S i ES ale napewno warto. I gdyby coś jeszcze dojrzałego je napędzało.
Ale chodzi o to, zeby glosniki mogly wybrzmiec wykorzystujac swoje mozliwosci i do tego nalezy pamietac o ograniczeniu w postaci wzmacniacza. Ja ze swojej strony moge dac 2x140 RMS na wzmacniaczu opisanym powyzej. Chcialbym dobrac takie glosniki, ktore dadza mi na tyle dobre brzmienie w takim zestawieniu, zebym po prostu sam odczul ze to dobrze wydane pieniadze. Dlatego zapytam jakie sa roznice pomiedzy tymi dwoma powyzszymi zestawami PB.
jeszcze do obadania te glosniki:
RAINBOW SLX 165 de LUXE http://www.allegro.pl/item306785703_rai ... mocja.html
MB Quart ESA21 http://allegro.pl/item318786809_mb_quar ... oclaw.html
HELIX Dark Blue 62.1
http://allegro.pl/item316826923_helix_d ... grati.html
Udimension ELEMENT Comp 6
Ostatnio zmieniony śr mar 05, 2008 18:17 przez wozo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ja dodam jeszcze, że S-6C nie są takie złe i jeśli chcesz pozostać przy granicy 300pln to będą ok. Jedno co nie podoba mi się w ich brzmieniu, to wysokie tony. Są jak dla mnie zbyt agresywne i za głośne w stosunku do wooferów (no ale tu można pokombinować z biampingiem), woofery natomiast w dobrze przygotowanych drzwiach i pod wzmacniaczem zagrają przyzwoicie (jak za tą kasę) bo pod samym radiem brzmią ociężale.
Bezpośrednim rywalem S-6C są zdecydowanie UD Element.
Bezpośrednim rywalem S-6C są zdecydowanie UD Element.
nawet Rainbowy ? bo slyszalem wiele pozytywnych opinii o tych glosnikachpowalla pisze:Te co podałeś "wymiękają" przy ES6c
To teraz kolejne pytanie z serii trudnych:
Powerbass ES-6C vs. L-6C
Kosztuja tyle samo, jakie sa roznice namacalne, poza teoretycznymi ktore zauwazylem:
ES - lepsze pasmo, wyzsza moc RMS, wyzsza efektywnosc,
L - wyzsza moc MAX, lepsze zwrotnice po 12 dB/okt dla kazdego toru oraz MKT w torach tweeterow
oprocz tego inne materialy membran wooferow oraz chyba inne tweetery
ktore z nich sa lepsze ????
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
wozo sprzedaję i montuję te głośniki od dłuższego czasu i słuchałem ich pod wieloma wzmacniaczami, w różnych konfiguracjach i w różnych autach, więc napiszę parę słów, chociaż na forum wielokrotnie było pisane co lepiej i do jakiej kwoty.
Więc po kolei:
Powerbass S6C- Podstawowy system, teraz w bardzo dobrej cenie. Moim zdaniem najlepiej sprawdza się do 300zł. Jest mało wymagający mocowo, więc jeśli już trzeba to można pod samym radiem grać, choć od zawsze wiadomo, że dpiero pod wzmakiem kazde głośniki zagrają jak trzeba. Góra rzeczywiście delikatnie wybija się ponad inne częstotliwości, ale w zaden sposób nie można tego nazwać kłuciem w uszy jak w systemach Hertz ESK. Generalnie kulturka, a jak na system do 300zł to naprawdę nie mam zastrzeżeń.
Powiedzieć muszę również, że kiedyś w firmie zrobiliśmy eksperyment i podłączyliśmy ten zestaw pod zwrotki robione pod dużo droższe głośniki na porządnych komponentach i wtedy ten zestaw zagrał jakby był o 300zł droższy
Powerbass ES6C - system tylko i wyłącznie pod wzmacniacz. W pierwszym roku, kiedy był w ofercie kosztował 579zł i w tych pieniądzach można było powiedzieć, że miał konkurencję. W tym momencie za cenę 379zł jest jak dla mnie najlepszym systemem do 400, a nawet do 500zł. Bardzo poukładane brzmienie jak na tą cenę. Regulacja poziomu tweetera na zwrotnicach. Dźwięk z jajem, dość szczegółowy. W tej cenie jak dla mnie numer 1.
Powerbass L6C - Jak dla mnie system do techno i rapu. W skrócie: Dużo basu, dużo wysokich i wycofana średnica. Jak dla mnie przegrywa starcie z ES6C.
Jak potrzeba jakiegoś systemu to na priv.
Pozdro
Więc po kolei:
Powerbass S6C- Podstawowy system, teraz w bardzo dobrej cenie. Moim zdaniem najlepiej sprawdza się do 300zł. Jest mało wymagający mocowo, więc jeśli już trzeba to można pod samym radiem grać, choć od zawsze wiadomo, że dpiero pod wzmakiem kazde głośniki zagrają jak trzeba. Góra rzeczywiście delikatnie wybija się ponad inne częstotliwości, ale w zaden sposób nie można tego nazwać kłuciem w uszy jak w systemach Hertz ESK. Generalnie kulturka, a jak na system do 300zł to naprawdę nie mam zastrzeżeń.
Powiedzieć muszę również, że kiedyś w firmie zrobiliśmy eksperyment i podłączyliśmy ten zestaw pod zwrotki robione pod dużo droższe głośniki na porządnych komponentach i wtedy ten zestaw zagrał jakby był o 300zł droższy
Powerbass ES6C - system tylko i wyłącznie pod wzmacniacz. W pierwszym roku, kiedy był w ofercie kosztował 579zł i w tych pieniądzach można było powiedzieć, że miał konkurencję. W tym momencie za cenę 379zł jest jak dla mnie najlepszym systemem do 400, a nawet do 500zł. Bardzo poukładane brzmienie jak na tą cenę. Regulacja poziomu tweetera na zwrotnicach. Dźwięk z jajem, dość szczegółowy. W tej cenie jak dla mnie numer 1.
Powerbass L6C - Jak dla mnie system do techno i rapu. W skrócie: Dużo basu, dużo wysokich i wycofana średnica. Jak dla mnie przegrywa starcie z ES6C.
Jak potrzeba jakiegoś systemu to na priv.
Pozdro