Witam
Tak jak pisałem w powitaniu, dzisiaj dołączyłem na forum
Mam mały problem z Kenwoodem KRC-659R ( Kupiłem MK4 już z tym radiem)
Otóż, radio ma zmieniarkę na 10 CD w bagażniku, ale jest problem bo albo nie potrafię odpalić muzyczki z CD, albo zmieniarka nie czyta płyt.
Poniżej wrzucę fotke panelu, może ktoś mi pomoże rozszyfrować włączenie CD
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Problem z Kenwoodem KRC-659R
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ten klawisz co napisałeś ,to Loundnes (podbicie basu i wysokich ,czytaj ZŁO ) ,a "źródło" zmienia się klawiszem SRC (taki przeźroczysty po prawej na górze) .andrzej gti pisze:Naciśnij lub przetrzymaj przycisk w lewym dolnym rogu pisze nad nim load powino sie zmienic na cd i radio
PS: kabelek OK ,cały ,bez przetarć ,wtyczki dociśnięte?
Dzięki za odpowiedzi Powiem tak, przycisk LOUD to po prostu wyciszenie radia.
Powalla jutro rano sprobuje tak jak napisałeś, bo teraz autko na strzeżonym i czeka na ubezpieczenie ale wiem że dłuższe przyciśnięcie klawisza SRC to po prostu ON/OFF.
Jutro zobaczymy co i jak
Dzięki za odpowiedzi Będą plusiki
Powalla jutro rano sprobuje tak jak napisałeś, bo teraz autko na strzeżonym i czeka na ubezpieczenie ale wiem że dłuższe przyciśnięcie klawisza SRC to po prostu ON/OFF.
Jutro zobaczymy co i jak
Dzięki za odpowiedzi Będą plusiki
Mój VW Golf IV " Srebrny Szerszeń"
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=166995
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=166995
Ten Loud ma 2 funkcje :pierwsza jak go raz naciśniesz ,to zadziała funkcja ATT(mute,wyciszenie) ,a jak go długo przytrzymasz ,to włączysz(wyłączysz) funkcję Loundnes . SRC natomiast włącza radio (pojedyncze wciśnięcie) i następnie ponowne krótkie naciśnięcia powinne powodować przejścia TAPE>TUNER> CD,no i jeszcze czasem jest ALL OFF (czas wyłączenia radia reguluje sie w innym menu ale nie wiem czy to radio posiada taką funkcję) .Długie naciśnięcie SRC wyłącza radio .