MK IV - gdzie szukać tych kabli?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
MK IV - gdzie szukać tych kabli?
Mam taki problem.
Do radia jest fabrycznie doprowadzone 8 przewodów od głośników wiec teoretycznie powinna być instalacja do podłaczenia głośników (których nie miałem po zakupie auta.) w drzwich tylnych.
Dziś robiłem wytłumienie drzwi tylnych i nieprzyjemnie się zaskoczyłem. W drzwiach nie ma przewodów do podłączenia głośników. Czy wiecie może gdzie tych przewodów szukać?
Do radia jest fabrycznie doprowadzone 8 przewodów od głośników wiec teoretycznie powinna być instalacja do podłaczenia głośników (których nie miałem po zakupie auta.) w drzwich tylnych.
Dziś robiłem wytłumienie drzwi tylnych i nieprzyjemnie się zaskoczyłem. W drzwiach nie ma przewodów do podłączenia głośników. Czy wiecie może gdzie tych przewodów szukać?
kiedyś MK IV
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Gwizdki są łączone równoregle z basowym (chyba średniotonowe są w oryginale) także na lewy i prawy przód plus gwizdki wystarczą 4 przewody od radia.rafał l pisze:kolego jeslkii jest 8 przewodow moze t oznaczac ze 2 prawy przod drzwi 2 lewy przod drrzwi a pozostale to.... glosniki na podszybiu tzw syczki
W MK IV gwizdki są w drzwiach przy lusterkach a nie w podszybiu.
Seru79, jeżeli masz 8 przwodów to ustaw w radyjku żeby tylko tył grał i sprawdź czy jakieś głośniki grają (nie powinny), jeżeli grają to tam są poprowadzone dodatkowe 4 kable (ale nie sądze żeby było tak że da głośniki i dwa gwizdki są na osobnych kablach), jak nie grają (a raczej tak będzie) to musisz gdzieś tych przewodów poszukać, ale gdzie...
Ja w swoim MK IV miałem cztery głośniki (dwa + dwa gwizdki) i nie miałem pełnej kostki ISO przy radyjku, miałem tylko cztery przewody pod te głośniki które były w oryginale, pozostałe 4 przwody na tył musiałem sam dorobić.