[mk3] Instalacja midbasów z tyłu w 3D
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[mk3] Instalacja midbasów z tyłu w 3D
Sprawa dotyczy mk3 w dwóch furtkach. Załóżmy, że nie mam możliwości wrzucenia skrzynki do bagażnika. Chciałbym nadrobić troche basu montując 16,5 woofery w tylne boczki. Czy jest jakaś możliwość sensownego zamocowania głośników (jakieś panele) i wygłuszenia w fabryczne wycięcia? Może ktoś ma fote jak wygląda to po zdjęciu boczku? Nie mam narazie auta, ale już kompletuje graty i rozważam taką opcje.
Żeby przygotować "boczki" pod "minisubiki" wydasz kupę kasy (dystanse,wygłuszenie itd) ,a i tak nie uzyskasz BASU . Rozważ opcję jednak "małej skrzynki" ( np. dla RE 8 skrzynka będzie miała ze 10L ) ,a zagra 3x lepiej od "boczków" ..............no chyba ,żeby takiego 20cm suba wkomponować w boczek (żywica itd) ,np. za kierowcą .
- Deloox
- Użytkownik
- Kontakt:
powalla pisze:Żeby przygotować "boczki" pod "minisubiki" wydasz kupę kasy (dystanse,wygłuszenie itd) ,a i tak nie uzyskasz BASU . Rozważ opcję jednak "małej skrzynki" ( np. dla RE 8 skrzynka będzie miała ze 10L ) ,a zagra 3x lepiej od "boczków" ..............no chyba ,żeby takiego 20cm suba wkomponować w boczek (żywica itd) ,np. za kierowcą .
Zainteresowałeś mnie tymi 10l, bo w sumie ja potrzebuję bagażnika, a 10l to jednak nie tak dużo. Możesz zdradzić jakieś szczegóły lub naprowadzić na jakiś produkt?
moja była http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1196467#1196467
powalla miał zapewne na myśli ten głośnikDeloox pisze:Zainteresowałeś mnie tymi 10l, bo w sumie ja potrzebuję bagażnika, a 10l to jednak nie tak dużo. Możesz zdradzić jakieś szczegóły lub naprowadzić na jakiś produkt?
- tomciogar
- Mały gagatek
- Kontakt:
powalla pisze:Tylko uwaga on ma 2x4ohmy ,więc potrzebujesz do niego wzmacniacz 300w rms na 4ohmy ....lub 180w na 2ohmy
powalla podaj jakiś konkretny model wzmaka pod to bo mnie to baaardzo zaciekawiło. czy juniorek 4300 poradzi sobie z tym?. z przodu mam PowerBass ES-6C Evolution i one tez grały by pod wzmakiem. napisałeś że basisko nie z tej ziemi-slyszales gdzies go czy po jego parametrach tak wnioskujesz?powalla pisze:zobacz wersję 10" >buda zamknięta 13-15L a BASISKO nie z tej ziemi
pozdrawiam
może coś takiego, co zarzucił kolega Cookiemonster w którymś z tematów ostatnich dni. Gdybym był aktualnie zainteresowany sprzętem tego typu, pewnie nie powielał bym tego linka, bo wzmak wygląda zacnie, a im mniej licytujących to wiadomo co... ale poszukaj jeszcze jakichś opinii o tym sprzęcie, bo nie wgłębiałem się
[ Dodano: 23 Sty 2008 19:50 ]
a co myślicie o PIONEER GM-3400?
[ Dodano: 23 Sty 2008 19:50 ]
a co myślicie o PIONEER GM-3400?
Mam na co dzień ..........sory już nie mam ,bo jest "prawie" sprzedany. U mnie ganiał pod juniorem (na 8ohm) ....w sumie też u nowego właściciela tez będzie chodził pod juniorem .......bas potężny .tomciogar pisze:slyszales gdzies go czy po jego parametrach tak wnioskujesz?
PS: Dokupiłem pod niego Soundstreama (200w rms na 2ohmy) ......ale subek został sprzedany zanim SS dotarł .