Problem z tylnia polka
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Problem z tylnia polka
Witam wszystkich pisze gdyz mam problem z glosnikami w tylniej polce. Wiem ze nie powinno sie montowac glosnikow w tylniej polce ale jakos tak wyszlo ze tak zrobilem. I tu pojawia sie moj problem kupilem glosniki pioneer TS-A2011 bo slyszalem jak graly u znajomego w polo i stwierdzilem ze sa ok jak za ta cene. W golfie u mnie problem jest taki ze moja polka ma 2 zaglebienia i glosniki w sumie wisza bardziej w powietrzu niz sa zamontowane w tych dolkach. Kombinowalem lecz nie ma jak tych glosnikow zamontowac zeby nie wisialy w powietrzu. Czy nie wie ktos czy da sie samemu taka polke dorobic, albo czy pasuje z polo, lub z jakiego auta mozna wziasc i przy niewielkich przerobkach dopasowac do golfa tak aby nie bylo tych zaglebien. Z gory dzieki za pomoc
podsune Ci dwie opcje, wylosuj sobie jedna
1) wytnij z plyty mdf półke pod wymiar, obij filcem czarnym, wstaw te głośniki i męcz się z tą ciężką, wq##iającą (zwłaszcza uszy pasażerów z tyłu) półą (tylko jej nie podwieszaj pod klape)
2) poszukaj nowej, oryginalnej, niepociętej, lekkiej półeczki i zmontuj audio wedługo porad jakich jest mnóstwo na tym forum
1) wytnij z plyty mdf półke pod wymiar, obij filcem czarnym, wstaw te głośniki i męcz się z tą ciężką, wq##iającą (zwłaszcza uszy pasażerów z tyłu) półą (tylko jej nie podwieszaj pod klape)
2) poszukaj nowej, oryginalnej, niepociętej, lekkiej półeczki i zmontuj audio wedługo porad jakich jest mnóstwo na tym forum
Myslalem nad tym zeby je sprzedac i kupic cos normalnego ale jednak moj budzet nie jest wystarczajacy na cos "normalnego", moze ppo wakacjach budzet wzrosnie i bedzie zamontowane cos normalnego a na razie do wakacji cos musze wymyslic. Ale dzieki za pomoc
[ Dodano: 26 Gru 2007 15:07 ]
Wlasnie bo widzialem ze niektorzy robili wlasne polki lecz nie wiem czy plyta mdf bylaby dobra a jesli tak to jakas grubosc powinna miec
[ Dodano: 26 Gru 2007 15:07 ]
Wlasnie bo widzialem ze niektorzy robili wlasne polki lecz nie wiem czy plyta mdf bylaby dobra a jesli tak to jakas grubosc powinna miec
-
- Forum Master
- Kontakt:
Witam.
Płyta MDF będzie najlepszym rozwiązaniem, grubość 12-18mm powinna załatwić sprawę. Jeśli wybierzesz grubość 12mm (ze względu na wagę takiej półki) możesz dać dodatkowo od spodu pierścienie pod głośniki żeby ją wzmocnić.
W oryginalnej półce też da się zamontować owalne głośniki, tyle że trzeba je dać w tych zagłębieniach po przekątnej. Wówczas wszystko będzie pasowało. Przy oryginalnej też warto ją wzmocnić od spodu, głośnik będzie miał lepsze mocowanie.
Płyta MDF będzie najlepszym rozwiązaniem, grubość 12-18mm powinna załatwić sprawę. Jeśli wybierzesz grubość 12mm (ze względu na wagę takiej półki) możesz dać dodatkowo od spodu pierścienie pod głośniki żeby ją wzmocnić.
W oryginalnej półce też da się zamontować owalne głośniki, tyle że trzeba je dać w tych zagłębieniach po przekątnej. Wówczas wszystko będzie pasowało. Przy oryginalnej też warto ją wzmocnić od spodu, głośnik będzie miał lepsze mocowanie.
Wlasnie tak tez mi sie wydaje ze taka grubosc to minimum wogole to jeszcze dzisiaj chce sie przejsc do sklepu w ktorym sprzedaja plekse bo ona bylaby najlepsza ciekawia mnie tylko jej koszta:/. Ogladajac forum znalazlem uzytkownika blowup ktory sam zrobil sobie poleczke i stwierdzam ze wyszla idealnie i wlasnie probuje sie z nim skontaktowac. A w oryginalnej polce nie zamontuje glosnikow 20cm bo nie ma takiej mozliwosci jakby sie ich nie montowalo to i tak beda wisiec w powietrzu.
na allegro jest aktualnie wystawiona ciekawa półka z plexi do mk2
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=287328101
proponuje zagadać do sprzedawcy ile za nią chce
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=287328101
proponuje zagadać do sprzedawcy ile za nią chce
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ja u tego goscia bylem bo od niego kupowalem kubelki z tylnia kanapa i obiciuwka na drzwi i za ta polke chce 200 pln ale naprawde jest piekna. Z tym ze ja mieszkam w bloku i moja golfina stoi pod chmurka a znajac blokersow to bede potrzebowac nowa tylnia polke i szybe :/ dlatego lepiej bedzie mi samemu zrobic ale dzieki za linka