Pioneer DEH-P5800MP i jakis wzmacniacz
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wzmacniacze GZ do "ciepłych" nie należą ,mocne są ale do "łagodności" im daleko . Połączenie GZ i PB ES może skutkować "ostrą górą" i może się okazać ,ba jestem tego pewien ,że będziesz musiał się posiłkować dzielnikiem napięcia na tweeterach ,bo regulacja na zwrotce(-3dB) nie wystarczy .
PS: "ostra góra" w PB ES ,to raczej nadmiar wysokich tonów(w dość łatwy i tani sposób można to skorygować) ,a nie "natarczywość" jak to ma miejsce przy Hertzach
PS: "ostra góra" w PB ES ,to raczej nadmiar wysokich tonów(w dość łatwy i tani sposób można to skorygować) ,a nie "natarczywość" jak to ma miejsce przy Hertzach
Jaki wzmacniacz do PIONEER DEH 2900 ??
Witam posiadam PIONEER DEH 2900 w przednich drzwiach chcę zamontować jakieś PowerBass ok 80W i subwoofer tej samej firmy o mocy ok 250W Mam pytanie jaki powinienem wybrać wzmacniacz?? Interesuje mnie wzmacniacz do max 400-500 zł Czy wzmacniacze PowerBass są dobre??
Essa nie sprowadza wzmacniaczy PB...........pewnie nie są tego warte (moja własna teoria ale spytam się właściciela essy w sobotę w Gliwicach ). Do zestawu PB polecam wzmacniacz uDimension np.Junior 4.300..........napisz PW do Kubus20 ,bo ma taki na zbyciu i warto "trochę" doplacić.
PS:jeśli będzie za drogo napisz poszukamy dalej
PS:jeśli będzie za drogo napisz poszukamy dalej
Jaki wzmacniacz do PIONEER DEH 2900 ??
Dokładnie to interesuje mnie jakiś w miarę dobry wzmacniacz który można sprowadzić z USA
Nie potrzebuję jakiś niesamowitych efektów Chcę aby po prostu fajnie grało Podobno głośniki PowerBass są dobre i w przystępnej cenie(szczególnie w usa) Może ktoś doradzi jaki skompletować sprzęcik do Golfa 3 3d Myślę nad przednim zestawem PB subwooferem tej samej firmy i jakimś wzmacniaczem. Słucham głównie pop, techno. Przypominam interesuje mnie stosunkowo tani sprzęt. Z Góry Dziękuję za Pomoc
Nie potrzebuję jakiś niesamowitych efektów Chcę aby po prostu fajnie grało Podobno głośniki PowerBass są dobre i w przystępnej cenie(szczególnie w usa) Może ktoś doradzi jaki skompletować sprzęcik do Golfa 3 3d Myślę nad przednim zestawem PB subwooferem tej samej firmy i jakimś wzmacniaczem. Słucham głównie pop, techno. Przypominam interesuje mnie stosunkowo tani sprzęt. Z Góry Dziękuję za Pomoc
To może http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 7&pid=1448
W USA pewnie kosztuje tyle co 15 płyt CD .Potężne granie ,to jego domena ,chociaż nie brakuje mu delikatności ..........tego modelu nie słuchałem ,tylko młodszego brata 800.4 ale pewnie "brzmieniowo" są bardzo podobne do siebie.
W USA pewnie kosztuje tyle co 15 płyt CD .Potężne granie ,to jego domena ,chociaż nie brakuje mu delikatności ..........tego modelu nie słuchałem ,tylko młodszego brata 800.4 ale pewnie "brzmieniowo" są bardzo podobne do siebie.
Zastanawiam sie nad takim zestawem
zestaw głośnikowy PowerBass S-6C
· woofer: 165 mm, 70W, powlekana celuloza
· tweeter: 25 mm jedwabna kopułka
· zwrotnica: 6dB / 6dB
wzmacniacz µ-Dimension Jr. 4-300
· 4x50W(4Ω) / 4x75W(2Ω) / 2x150W(mostek)
· Filtry: HP/LP (50-200Hz, 12dB/okt.)
· 4xRCA IN, 2xRCA OUT, 200mV-4V
subwoofer PowerBass S-10
· głośnik 250 mm, 275W/550W, 1x4Ω
· zalecana obudowa zamknięta 20 litrów
Myślę że będzie w zasięgu mojego budżetu (oczywiście po sprowadzeniu z usa)
Co myślisz o tym zestawie? Ewentualnie jakiej firmy polecasz wzmacniacze?
Dzięki za odp.
zestaw głośnikowy PowerBass S-6C
· woofer: 165 mm, 70W, powlekana celuloza
· tweeter: 25 mm jedwabna kopułka
· zwrotnica: 6dB / 6dB
wzmacniacz µ-Dimension Jr. 4-300
· 4x50W(4Ω) / 4x75W(2Ω) / 2x150W(mostek)
· Filtry: HP/LP (50-200Hz, 12dB/okt.)
· 4xRCA IN, 2xRCA OUT, 200mV-4V
subwoofer PowerBass S-10
· głośnik 250 mm, 275W/550W, 1x4Ω
· zalecana obudowa zamknięta 20 litrów
Myślę że będzie w zasięgu mojego budżetu (oczywiście po sprowadzeniu z usa)
Co myślisz o tym zestawie? Ewentualnie jakiej firmy polecasz wzmacniacze?
Dzięki za odp.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Tego wzmacniacz raczej ze stanów nie ściągniesz.
Poza tym orientujesz się dobrze jak wygląda kupowanie w Stanach na Ebay'u lub w sklepach internetowych, a bardziej jak wygląda przesyłka, cło, Vat itd.
Bo to nie takie proste jak się wydaje...
Moze się nawet skończyć tak, że zamiast zaoszczędzić 100-200zł to jeszcze dołożysz, poza tym nie masz żadnej gwarancji na to co kupiłeś...
Poza tym orientujesz się dobrze jak wygląda kupowanie w Stanach na Ebay'u lub w sklepach internetowych, a bardziej jak wygląda przesyłka, cło, Vat itd.
Bo to nie takie proste jak się wydaje...
Moze się nawet skończyć tak, że zamiast zaoszczędzić 100-200zł to jeszcze dołożysz, poza tym nie masz żadnej gwarancji na to co kupiłeś...
-
- Gadatliwa bestia
Ze stanów sprowadz sprzęt rodzimy , coś jak kupowanie VW w niemczech
PB S-10(mam) i nie polecam na dłuższą mete, zbyt monotonny , ZERO klarowności i bardzo mało szczegółowy (zróżnicowanie dzwiękowe bass-u).
PB S-10(mam) i nie polecam na dłuższą mete, zbyt monotonny , ZERO klarowności i bardzo mało szczegółowy (zróżnicowanie dzwiękowe bass-u).
Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2007 15:59 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Kłamca z dwumetrowymnosem !