Jak w temacie.
Wiem jak wyszukiwać stacje, ale gdy za słaby sygnał to nie mam możliwości zapamiętać.
Mimo tego chciałbym mieć taka stację zapamiętaną.
Czy wie ktoś jak?
Czy można zaprogramować określoną częstotliwość w radiu alfa
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
No nie o to: wiem jak zapamietać stację jak automat ją wyszuka, ale nie ma możliwościsuaweq pisze:a nie ma czasem tak jak we wszystkich radiach
jak ustawisz reczne (lub automatycznie) stacje to
przytrzymujesz klawisz np 1 (do wyboru wiecej 2,3,4,5,6)
ileś tam sekund i powinno zapamiętać
chyba ze nie masz podpiete pod iso stałego + i ci czyści pamięć
nie wiem czy to o to ci chodziło
(w każdym razie ja jej nie znam) ręcznego ustawienia częstotliwości.
Nie ma strzałek typu "search".
Dopóki nie złapię tej stacji automatem, czyli musi mieć wystarczająco silny sygnał w tym momencie dopóty jej nie mam szans zaprogramować.
Spróbowałem z DX - udało się, słabe stacje które są w zasięgu zaprogramowac - dzięki.suaweq pisze:jest na bank jakiś patent
u mnie w soniaku tez sie meczyłem ale odkryłem
trzeba było wcisnąć na raz te 2 przyciski od szukania
i przestawiło sie na reczne strojenie
[ Dodano: 04 Paź 2007 16:53 ]
znalazłem jeszcze to:
Radio stroimy wciskajac galke sily glosu (strojenie automatyczne) jezeli wcisniesz galke szybko dwa razy wlaczy sie tzw. DX czyli wieksza czulosc, jak stacja sie nastroi to nacisniecie wybranego klawisza (1-6) i przytrzymaniu go wcisnietym przez 5s spowoduje zapis stacji do pamieci pod danym klawiszem. Klawisz AS oznacza auto store czyli porgramowanie automatyczne( wcisniecie na 5s spowoduje uruchomienie funkcji automatycznego zapisu 6 kolejnych najsilnijszych stacji z danego regionu), przycisk AF tzw. alternatiw freqwency powoduje przy przemieszczaniu sie odbiornika automatyczne przelaczanie na ta sama stacje radiowa ale na innych czestotliwosciach, (mozesz od gor do morza sluchac radia Z nie dotykajac strojeni) zas klawisz TP sluzy do wyszukania stacji nadajcych komunikaty dla podroznych i automatyczne przelaczenie sie na ta stacje.
Nadal nie znam patentu na ręczne ustawienie częstotliwości, ale spoko da się z tym żyć