Problem z Antishock-iem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Problem z Antishock-iem
Witam. Mam problem z radiem AEG cs fmp 400, kilka dni temu antishock dla Audio CD przestał działać po wpadnięciu w dołek płyta zacina się, płytki mp3 działają normalnie. Może wiecie jak to naprawić?
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 17:57 przez mlodyrzw, łącznie zmieniany 1 raz.
Dołącze się do tematku.Ja mam pionka DEH-1500R i jak włożę płytkę CDRW to na początku dosc długo szuka zanim odtworzy. na CDR czasem też tak odtwoży, ale na CD to odpala szybko i bez problemu..raz zimą mialem problem z odtworzeniem jakiejkolwiek plytki (wysówało mi spowrotem) tu może przyczyna byla wilgoć, ale z tym odtwarzaniem to czyżby laser powoli się konczył?powalla pisze:Wypal muzę na CDRW i zobacz jak się będzie sprawował ,bo przeważnie najpierw "gubi się" i ma kłopoty z CDRW .
PS: drugą sprawą jest sam mechanizm napędu ,czy nie za dużo się spodziewasz po "bezfirmówce" ? Jak "stare" jest to radio ?
VW Golf mk 3 93r
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Na mp3 działa radio bo mp3 samo w sobie jest antishockiem poprostu laser odczytuje do procesora cały utwór jako plik dlatego nie przeskakuje!Bambo___ pisze:Mp3 dzialaly bez problemu nic nieskakalo na malych dolach,a jak wlozylo sie zwykle cd-audio to nawet najmniejszy wstrzas powodowal zacinanie sie
A jak skacze nawet na najmniejszych nierównosciach to faktycznie laser do czyszczenia albo wymiany....