Peiying
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Peiying
Co myślicie o tym wzmaku?? Wygląda dość tłusto!! a cena też jest zachęcająca:)
http://www.allegro.pl/item190485631_hur ... ster_.html
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113558[/url]Moje skromne MK3...zapraszam[/url]
Re: Peiying
Nie daj się zmylić, wygląd tłusty, dźwięk wątły ...axmax pisze:Co myślicie o tym wzmaku?? Wygląda dość tłusto!! a cena też jest zachęcająca:)
Opis cudowny , uwaga - to nie zabawka ...w aukcji pisze:!!!MOC RMS 500W - TO JUŻ NIE ZABAWKA!!!
WZMACNIACZ IDEALNY DO NAGŁOŚNIENIA
PODŁĄCZ TUBĘ
NAJWIĘKSZY SALON TUB PASOWYCH I GŁOŚNIKÓW NISKOTONOWYCH NA ŚLĄSKU
Pozdr .
:bylo: :bajer:
sorry co do tego ale ktoś go sprawdzał że tak mówicie?? tylko jeśli z tą mocą to prawda to bedzie ciągnąl tyle prądu co rozrusznik w maluchu
sam mam alpierda(alphard) 600w niby ma 120 rms w mostku ale nieżle wygina mam go już z 3 lata i jakoś nie miałem z nim problemów w porownaniu z kumplem który ma magnata i robił go już z dwa razy jak nie lepiej z jakościa tez powiem ze u mnie ładniej gra mam tube jbl może to dlatego wię c może ktoś go kupił niech się wypowie dz
sam mam alpierda(alphard) 600w niby ma 120 rms w mostku ale nieżle wygina mam go już z 3 lata i jakoś nie miałem z nim problemów w porownaniu z kumplem który ma magnata i robił go już z dwa razy jak nie lepiej z jakościa tez powiem ze u mnie ładniej gra mam tube jbl może to dlatego wię c może ktoś go kupił niech się wypowie dz
??!!!!!
wzmak
Wzmacniacz ma tyle ile piszą
Ale w mostku min 2ohmy
Podlaczenie 1 ohma bedzie skutkowało wylączaniem sie wzmacniacza co chwila
Wystarczy zdjąć pokrywę i zobaczyć na czym jest zrobiona przetwornica i jakie ma stopnie końcowe mocy a potem mądrzyć
Reasumując za te pieniądze nie znajdziesz wzmaka o takiej mocy
A robienie z samochodu studia odsłuchowego w 2 m szesciennych jest po prostu śmieszne
Chcesz zeby ci dobrze masowało plecki i nie masz za duzo kaski weż bez zastanowienia
Ale w mostku min 2ohmy
Wystarczy zdjąć pokrywę i zobaczyć na czym jest zrobiona przetwornica i jakie ma stopnie końcowe mocy a potem mądrzyć
A robienie z samochodu studia odsłuchowego w 2 m szesciennych jest po prostu śmieszne
Chcesz zeby ci dobrze masowało plecki i nie masz za duzo kaski weż bez zastanowienia
Re: wzmak
czyli kolega go posiada??florian pisze:Wzmacniacz ma tyle ile piszą
Ale w mostku min 2ohmy
moc łatwo można zmierzyć amperomierzem podłączając go pod przewód zasilający
mógłbyś zmierzyć? dz
??!!!!!
Czego się tak nie robi ,pomiaru mocy ?ditomek pisze:powalla, choć generalnie się tego nie robi to jest to możliwy konfig.
trzba tylko miec pod ręką dodatkowe rezystory duzej mocy bo inaczej pozar.
Ale to tak z ciekawości ze można bo osobisćie odradzam.
Ja wiem jak się robi i na pewno nie tak jak pisze pioterr ale dla tego wzmacniacza nawet ni leciałbym po druty oporowe(szkoda nóg ).
wzmak
Nie posiadam rozkrecalismy go i mial 225 watowe 40 amperowe o ile pamietam sparowane stopnie koncowe
a tak a propo tych bezpieczników to tam sa 2 po 30 a nie dodaje sie tego nie ma zadnych 60
Robilem w pracy testy wzmacniaczy
podawalem sygnał z generatora i mierzylismy pobor pradu niestety pan magnat z bezpiecznikiem 20A pobieral ledwo 15 a sygnal na osyloskopie max
a kolejnym razem zabawilismy sie i wymienilismy bezpiecznik 20 na 10 i co kupa nie spalil sie trzeba bylo poczekac kilka minut
wiec prosze nie opwiadajcie o tych bezpiecznikach bo wymiekam
Dla dociekliwych jestem pracownikiem PZL Warszawa
a tak a propo tych bezpieczników to tam sa 2 po 30 a nie dodaje sie tego nie ma zadnych 60
Robilem w pracy testy wzmacniaczy
podawalem sygnał z generatora i mierzylismy pobor pradu niestety pan magnat z bezpiecznikiem 20A pobieral ledwo 15 a sygnal na osyloskopie max
a kolejnym razem zabawilismy sie i wymienilismy bezpiecznik 20 na 10 i co kupa nie spalil sie trzeba bylo poczekac kilka minut
wiec prosze nie opwiadajcie o tych bezpiecznikach bo wymiekam
Dla dociekliwych jestem pracownikiem PZL Warszawa
Wzmak
mam zasilacze 30 amperowe wiec każdy z kanałow oddzielnie
koncowki stosowane w popularnych wzmakach sa parowane i laczone w mostki a w monoblokach duzej mocy wystepują kaskady cos jak w tda7294 domowym wzmaku .. dobra duzo by gadac
reasumując wat to jest Volt Amper:-) 2 skladowe na moc
sugerowanie sie bezpiecznikiem jest mylące tranzystor 150v i 15 amperowy bedzie mial prawie ta sama moc co 125v i 25 amper
moc wzmacniacza podawana przez producenta jest dla 1khz nalezalo by zobaczyc charakterystyke moc w stosunku do hz
A podlaczajac go tylko na niskich z podbiciem basu i dobrym glosnikiem nie wyczujesz róznicy
kolejna sprawa by zauwazyc zmiane mocy w odsluchu nalezy podniesc moc 2 razy
wzmak 100wat bedzie gral tak samo jak 150 tyle ze odchodzac od samochodu niskie czestotliwosci beda dalej slyszalne ufff tyle z mojej praktyki
podstawa to dobry Glośnik wzmacniacz ktory go będzie ruszal jest sprawą drugorzedną
koncowki stosowane w popularnych wzmakach sa parowane i laczone w mostki a w monoblokach duzej mocy wystepują kaskady cos jak w tda7294 domowym wzmaku .. dobra duzo by gadac
reasumując wat to jest Volt Amper:-) 2 skladowe na moc
sugerowanie sie bezpiecznikiem jest mylące tranzystor 150v i 15 amperowy bedzie mial prawie ta sama moc co 125v i 25 amper
moc wzmacniacza podawana przez producenta jest dla 1khz nalezalo by zobaczyc charakterystyke moc w stosunku do hz
A podlaczajac go tylko na niskich z podbiciem basu i dobrym glosnikiem nie wyczujesz róznicy
kolejna sprawa by zauwazyc zmiane mocy w odsluchu nalezy podniesc moc 2 razy
wzmak 100wat bedzie gral tak samo jak 150 tyle ze odchodzac od samochodu niskie czestotliwosci beda dalej slyszalne ufff tyle z mojej praktyki
podstawa to dobry Glośnik wzmacniacz ktory go będzie ruszal jest sprawą drugorzedną