Radio VW ALPHA -- brak podswietlenia?? Co zrobić??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Radio VW ALPHA -- brak podswietlenia?? Co zrobić??
Witam!!! Jak w temacie dostałem radio VW ALPHA i niema w nim żadnego podswietlenia...tzn w nocy nic kompletnie niewidać Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was moze wiec coś na ten temat...tzn czy w każdym radiu jest podświetlenie oraz jeżeli go niema to czy da się we własnym zakresie je zrobić? Czy tylko do elektronika?? Z gory dziekuje za pomoc.
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... soshop.htm
Masz tu opisane dokładnie złącze iso w swojej alphie powinieneś mieć tak samo:) na 6 pin w kostce zasilajacej(obok masy) musisz podac plus np od świateł postojowych i wtedy podświetlenie właczy się rzem ze światłami teoretycznie mozesz tez dac stały + prosciej ale bedzie wtedy na stałe
Masz tu opisane dokładnie złącze iso w swojej alphie powinieneś mieć tak samo:) na 6 pin w kostce zasilajacej(obok masy) musisz podac plus np od świateł postojowych i wtedy podświetlenie właczy się rzem ze światłami teoretycznie mozesz tez dac stały + prosciej ale bedzie wtedy na stałe
Dzieki za pomoc...jak tylko bede miał chwile sprawdze to napewno
[ Dodano: 30 Maj 2007 21:19 ]
Podswietlenie zaczelo dzialac!!! Wielkie dzięki:) Mam jeszcze pytanie czy nieorientuje sie ktos na temat dobrego fachowce od naprawy radia samochodowego oraz kogos kto potrafiłby rozkodowac radio z Lublina?
[ Dodano: 30 Maj 2007 21:19 ]
Podswietlenie zaczelo dzialac!!! Wielkie dzięki:) Mam jeszcze pytanie czy nieorientuje sie ktos na temat dobrego fachowce od naprawy radia samochodowego oraz kogos kto potrafiłby rozkodowac radio z Lublina?