Potrzebuję rady
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Potrzebuję rady
Witam
zamierzam kupic sobie głośniczki Pioneer TSA171C ma mojego MK3
bedzie to chodzić wspólnie PIONEER DEH 4700 czy to dobre zestawienie ?
i co wsadzić na podszybie ?
zamierzam kupic sobie głośniczki Pioneer TSA171C ma mojego MK3
bedzie to chodzić wspólnie PIONEER DEH 4700 czy to dobre zestawienie ?
i co wsadzić na podszybie ?
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Za ta sume dostaniesz Hertz ESK 165 np na allegro. Jezeli profesjonalnie wytlumisz drzwi (czyli jak zrobisz dla niego komore) to mozna z nich wyciagnac naprawde dobry bass, a wysokie tony z tego zestawu sa ostre i glosne, bo kopulki sa aluminiowe. Nie radze Ci kupowac DSK, bo bass i sopran jest o klase nizszy, co jest zauwazalne nawet przy normalnym radiu.
Moze wywola to jakis spor, ale nie zgodze sie z Twoja opinia. Najpierw mam pytanko, czy sluchales ESK i DSK na tym samym zestawie? Bo tylko w taki sposob mozna takie cos stwierdzic. Mysle, ze tak jezeli tak sadzisz. Ja natomiast sluchalem ESK i DSK na tym samym Clarion 9375, Audison LRX4. Co prawda ESK nie ma takiej srednicy co HSK, ani takiej przejrzystosci, ale przy odpowiednim przygotowaniu drzwi mozna z ESK wyciagnac naprawde niski i miekki bas, a tweetery dzieki swoim aluminiowym kopulkom graja bardzo ostro i glosno, czego w zupelnosci nie mozna powiedziec o DSK.
no jest to nowa opinia jaka czytam na temat tych glosnikow
mozliwe ze jest to spowodowane tym ze chciales z nich wydobyc basik a co tu wiele ukrywac w takich konfiguracjach nadto nie poszalejemy z basem owszem bedzie bardzo przyjemny dla ucha jednak ja myslalem o bardziej sredniotonowym zastosowaniu tych hertzow + subik do zestawu by wypelnic luke czestotliwosci
z tym ze esk jezli chodzi o basik zagra lepiej jestem w stanie sie zgodzic aczkolwiek jak ktos ma suba lub planuje miec to doradzil bym osobiscie dsk
spory wg mnie sa dobre bo czlowiek moze sie czegos nowego nauczyc byle by przebiegaly w normalnym dialogu a nie klutni, opinie kazdego trzeba szanowac
mozliwe ze jest to spowodowane tym ze chciales z nich wydobyc basik a co tu wiele ukrywac w takich konfiguracjach nadto nie poszalejemy z basem owszem bedzie bardzo przyjemny dla ucha jednak ja myslalem o bardziej sredniotonowym zastosowaniu tych hertzow + subik do zestawu by wypelnic luke czestotliwosci
z tym ze esk jezli chodzi o basik zagra lepiej jestem w stanie sie zgodzic aczkolwiek jak ktos ma suba lub planuje miec to doradzil bym osobiscie dsk
spory wg mnie sa dobre bo czlowiek moze sie czegos nowego nauczyc byle by przebiegaly w normalnym dialogu a nie klutni, opinie kazdego trzeba szanowac
kto hamuje ten przegrywa