Wygłuszenie drzwi...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wygłuszenie drzwi...
Witam. Sorki ze pisze po raz ktorys na ten temat ale przeczytalem FAQ i niestety dokladnie nie dowiedzialem sie jak wytlumic drzwi. Tzn, konkretnie chodzi mi o to gdzies klade te maty wszystkie. Tam jeszcze za szyba (gdy jest schowana) na blache[?] czy na te zebra ktore sa w drzwiach (wzmocnienia)??? Sory za lamerke ale nie kazdy wszystko wie
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
Problem jest w tym ze zabardzo nie wiem jak to wygluszyc. Czy wystarczy oblepic te wzmocnienia czy za tez trzeba i czy jak zrobie pierscienie to czy konieczny jest panel do glosnikow. Bop ja chce tylko wygluszyc i z tego co wyczytalem to dorobic pierscienie tak zeby przykrecic glosnik w oryginalne miejsce. Jest to jakis sens???
- TUTENHAMON
ale to nie wystarczy jak zrobie pierscienie????musze panel tez robic...z tego rysunku na FAQ to ja nic nie rozumiem...wywnioskowalem z tego rysunku ze ten panel to jest na tapicerce (hehe..mowilem ze jestem "zielony"), a z tego co mowisz to on ma byc w srodku w drzwiach. Jak masz czas to moze jakies bardziej dokladne instrukcje???Sorki ze tak truje ale chce to sam zrobic. Nie lubie oddawac komus, raz ze bedzie trzeba za to placic a dwa ze zero satysfakcji. Z gory dzieki. Moze jakies dokladniejsze rysunki albo cus. Cos totalnie dla laika:)
- Michał CarAudioReda
- Nowicjusz
- Kontakt:
to ja może dam wskazówke małą > całe to wytłumienie robi sie po to aby stworzyć komore rezonansową dla woofera , czyli wyklejasz wewnetrzną strone drzwi (płaskie powierzchnie) i zaklejasz żebra/otwory .
A samo wytłumienie jest jakgdyby skutkiem ubocznym choć tez porządanym .
Oczywiście nie zapomnijmy o solidnym pierścieniu pod woofer , który montujemy bezpośrednio do blaszanej konstrukcji drzwi . Wtedy to ma wszystko dopiero sens .
Jak mi ktoś wytłumaczy jak tu sie wkleja foty to moge zapodać jakieś poglądowe z moich robótek
i btw ... to był mój pierwszy post u was , więc ello wszystkim
Oczywiście nie zapomnijmy o solidnym pierścieniu pod woofer , który montujemy bezpośrednio do blaszanej konstrukcji drzwi . Wtedy to ma wszystko dopiero sens .
Jak mi ktoś wytłumaczy jak tu sie wkleja foty to moge zapodać jakieś poglądowe z moich robótek
..::trza robić swoje::..
foty możesz wkleiać urzywając załącznika ewentualnie wpisując sobie w treści link i korzystając z funkci phpbb img,Michał CarAudioReda pisze:to ja może dam wskazówke małą > całe to wytłumienie robi sie po to aby stworzyć komore rezonansową dla woofera , czyli wyklejasz wewnetrzną strone drzwi (płaskie powierzchnie) i zaklejasz żebra/otwory .
jak masz zapodaj jakieś fotki i schematy, zawsze to lepiej zobrazuje wszytkim ten proces
pozdrawiam
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
- Michał CarAudioReda
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Michał CarAudioReda
- Nowicjusz
- Kontakt: