klima po nabiciu slabo chlodzi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, sprawa wyglada nastepujaco mam auto od ponad roku i przez caly poprzedni rok jezdzilem bez Weza od klimatyzacji no i co za tym idzie AC nie dzialalo. Dzis odebralem auto po naprawie i nabita klimatyzacja ale powietrze z kratki mialo tylko 14st. Klimatyzacja jest manualna a w moim drugim aucie daje ok 6st. Mechanik kazal jezdzic caly czas na klimie i powiedzial ze sie unormuje. Ma racje? Prosze o podpowiedzi.
- mitpo
- Mały gagatek
- Auto: VW Golf 6 2.0 TDI
- Silnik: CFH
Witam. Nic się nie unormuje, klima powinna od razu dawać zimne powietrze jak wszystko jest dobrze poskładane i szczelne.
Re: klima po nabiciu slabo chlodzi
Nic sie nie unormuje !!Ma działać od razu!!Piszukaj warsztatu zajmującego sie A/C a nie kowala.Steryd126 pisze:Mechanik kazal jezdzic caly czas na klimie i powiedzial ze sie unormuje.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, pojezdzilem troche i faktycznie nic sie nie poprawilo. Daje ledwo chlodniejsze powietrze od zwyklej dmuchawy. Napewno klima sie zalacza bo wiatrak chodzi. Zastanawia mnie czy to wina zbyt malej ilosci czynnika czy cos innego?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
chyba raczej to drugie, chyba czeka mnie wymiana, czynnik jest na pewno.
Kolego miałem to samo pomogła wymiana zaworu w klimatyzacji
http://allegro.pl/zawor-1j0820803a-1j08 ... 70336.html" onclick="window.open(this.href);return false;
oczywiście tez majster straszył wymiana sprężarki, wymiana zaworu rozprężnego, osuszacza.
http://allegro.pl/zawor-1j0820803a-1j08 ... 70336.html" onclick="window.open(this.href);return false;
oczywiście tez majster straszył wymiana sprężarki, wymiana zaworu rozprężnego, osuszacza.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sam sobie z tym pewnie nie poradze? Nawet nie wiem gdzie tego zaworu szukac w aucie (polo 6n2 tdi). U ciebie byly te same objawy?