[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 8:06 pm ]
Nabyłem taką nagrzewnicę:

I mam takie pytania:
1. Do czego są te dwa wolne gniazda na środku nagrzewnicy, te po lewej stronie białej naklejki z kodem?
2. Od czego jest ten ucięty brązowy kabel widoczny z prawej strony na dole?
3. Mam też czujnik nasłonecznienia z wtyczką ale bez kabli, gdzie się podłącza taki czujnik i jakimi kabelkami?
4. Gdzie się podłącza czujnik temperatury zewnętrznej i jakimi kabelkami?
5. Jak podłączyć tą nagrzewnicę do prądu w samochodzie? Jakimi kabelkami?
6. Czy tylko nagrzewnicę trzeba podłączyć do prądu, czy wyświetlacz-sterownik też, czy tylko tymi tczterema wtyczkami do nagrzewnicy?
7. Ktoś wcześniej wspominał o jakimś sterowniku wentylatorów. Co to jest, co to robi? Czy jest mi to potrzebne? Jeśli tak to proszę o nr tego czegoś

8. Czy mając nagrzewnicę i sterownik oraz czujnik nasłonecznienia i czujnik temperatury zewnętrznej to już jest cała elektryka i można to zakładać i będzie śmigać (oczywiście narazie bez chłodzenia)? Czy może niezbedny jest ten tajemniczy sterownik wentylatorów?
9. Na kompresorze, mam z mk2, jest jakaś wtyczka i kabelki, czy trzeba to gdzieś podłączyć? Gdzie?
Przepraszam za tyle pytań, ale nie znam się bardzo na tych wszystkich kabelkach.
Przepraszam jaśli moje pytania są głupie i banalne, ale proszę w miarę możliwości o jasne odpowiedzi- takie dla laika.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry za odpowiedzi