[mk4] Climatronic i funkcja off w mk4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf 4 variant 1.9 tdi
- Silnik: Ajm
[mk4] Climatronic i funkcja off w mk4
Witam wszystkich użytkowników forum.
Mam od niedawna golfa mk 4 którego ogarniam i chciałbym zapytać czy można wyłączyć całkowicie climatronic na off be skutków ubocznych?
Przeczytałem ale opis climatronica i tam piszą ze jest to niewskazane i by używać funkcji off w przypadku awarii.
Jak to się ma w rzeczywistości można czy też nie ?
Dziękuję za odpowiedzi.
Mam od niedawna golfa mk 4 którego ogarniam i chciałbym zapytać czy można wyłączyć całkowicie climatronic na off be skutków ubocznych?
Przeczytałem ale opis climatronica i tam piszą ze jest to niewskazane i by używać funkcji off w przypadku awarii.
Jak to się ma w rzeczywistości można czy też nie ?
Dziękuję za odpowiedzi.
[mk4] Re: Climatronic i funkcja off w mk4
można. Golf mk4 ma kompresor klimatyzacji załączany sprzęgłem (mechanicznie). Wyłączenie skutkuje tylko tym, że nie załączy nawet jakby był upał. Zresztą - poniżej 5 stopni Celsjusza nawet jak masz ustawione AUTO to też nie załączy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Rozumiem to czemu tak dziwnie opisali by nie wylaczac całkiem climatronica na funkcję off strzałkami siły nadmuch i by korzystać z tego tylko w przypadku awarii a ja chcę go całkiem wyłączyć.
Bo chce go całkowicie wyłączyć na off i oto mi chodzi czy można czy też nie?
Bo chce go całkowicie wyłączyć na off i oto mi chodzi czy można czy też nie?
nic się nie stanie... tylko kwestia czy ty chcesz wyłączyć nadmuch czy samą klimatyzację
-
- Nowicjusz
Chce wyłączyć wszystko cały climatronic czyli klima i nadmuchy na off
to zjedź siłą nawiewu aż pojawi się napis off i po temacie. Nic się nie uszkodzi
-
- Nowicjusz