Przełożenie klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przełożenie klimatyzacji
Witam,
chciałbym zainstalować w moim golfiku 1.6 AEE klimatyzację, znalazłem ostatnio dawcę 2.0 i chciałbym zapytać czy posiada ktoś wiedzę na temat tego czy będzie pasować.
Na oko pod maską wygląda tak samo, więc gabarytowo powinno się zmieścić. Buda taka sama, więc mocowania powinny być takie same.
Może ktoś chociaż dokładał klimę i będzie miał jakieś sugestie na co zwrócić uwagę.
chciałbym zainstalować w moim golfiku 1.6 AEE klimatyzację, znalazłem ostatnio dawcę 2.0 i chciałbym zapytać czy posiada ktoś wiedzę na temat tego czy będzie pasować.
Na oko pod maską wygląda tak samo, więc gabarytowo powinno się zmieścić. Buda taka sama, więc mocowania powinny być takie same.
Może ktoś chociaż dokładał klimę i będzie miał jakieś sugestie na co zwrócić uwagę.
Ostatnio zmieniony czw cze 22, 2017 10:18 przez cj_tomekk, łącznie zmieniany 1 raz.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Przełożenie klimatyzacji
Wszystko pasuje. Ja z tdi do benzyny zakładam i pasuje. Jedno co, musisz znaleźć (chyba że już masz) koło pasowe pompy wody na pasek klinowy. Wersję bez klimy mają tą pompe na szerokim pasku 6pk, a w układzie z Klima pompa wody jest połączona z pompą wspomagania paskiem klinowym.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Przełożenie klimatyzacji
Kolega ma na myśli taką systuację?
EDIT
Przydałby się schemat elektryki, taki zrozumiały a nie taki co krąży w google
Dużo kabli jest do podłaczenia? Chyba są wplecione w główną wiązkę...Ja z tdi do benzyny zakładam i pasuje
EDIT
Przydałby się schemat elektryki, taki zrozumiały a nie taki co krąży w google
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Tak, taki układ paska jak pokazałeś. Instalacja zależy też o rocznika. W jednym miałem razem z wiązka silnika, w innym razem z światłami, ale zawsze praktycznie wszystko jest p&p. Gorzej jak są kable pocięte. Schemat mam do golfa i klimy manualnej.
Przełożenie klimatyzacji
Rocznik to 1997 a dawcy to nie wiem.
Z tego co widziałem to jedna żyła idzie do ECU, pin 31 albo 33... a reszta rozgrywa się po stronie deski i panelu z bezpiecznikami.
Mógłbym prosić?Schemat mam do golfa i klimy manualnej.
Z tego co widziałem to jedna żyła idzie do ECU, pin 31 albo 33... a reszta rozgrywa się po stronie deski i panelu z bezpiecznikami.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Daj maila to wyślę jak nie zapomnę [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
I tak będzie wisieć dopóki odbiorca nie odczyta.cj_tomekk pisze:Wysłałem na PW, ale wisi mi w 'Do wysłania'