Nie działa klima/nawiew pomocy nie wiem jak to opisać ;/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich moje auto golf 4 rok 1999 1.9TDI.mam problem nie wiem jak sobie z nim poradzić, mianowicie wsiadam rano do auto odpalam włączam nawiew(climatronik) i nic nie wieje ;/ bezpieczniki od klimy jak i wentylatora dobre te z lewej str jak i na aku.Dodam że czujniki temp zew i wew jak i termostat zostały wymienione.nastawiam nawiew z econ i bez econ i nic nic nie wieje.może klima jest pusta i nie wieje z nawiewów?może być to przyczyną? prosze was o poradę. pozdrawiam
Yoł po pierwsze witamy się w odpowiednim dziale. Poza tym w takich temperaturach climatronik i tak nie włączy klimy tylko ogrzewanie w niskich temperaturach (a jak już włączy to tylko po to żeby leciało suche powietrze). Musisz sobie sprawdzić błędy w sterowniku klimy poprzez naciśnięcie i przytrzymanie econ + obieg zamknięty. Odczytaj kod błędu i potem wygoogluj co to jest. Jeśli pojawi Ci się 444 to znaczy że jest brak błędów. Dobrze jest też zrobić nastawy początkowe ale to tylko za pomocą komputera z VAGiem. Ewentualnie na początek odepnij klemę, może się zresetuje i zadziała
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
Hej hej diagnoze climy zrobilem i jest błąd 30b/306 czyli wymiana czujnika temp zewnętrznej z lewej str.został zmieniony, klemy zostały odpiete i dalej to samo klima nie dmucha a błąd pozostał ;/ i co teraz? czyli jak klima jest pusta tzn nie ma tego gazu to i tak powinno dmuchać?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Wentylator nawiewu wewnętrznego powinien działać bez względu czy jest gaz w klimatyzacji czy też go nie ma.
Dobierz się do silnika wentylatora wew. który jest za schowkiem po stronie pasażera tam szukaj przyczyny.
Dobierz się do silnika wentylatora wew. który jest za schowkiem po stronie pasażera tam szukaj przyczyny.
na coś szczególnie zwrócić uwagę w tym silniku wentylatora wew?
Podepnę się pod temat . Golf 4 ALH , klima manualna . Najpierw zaczął się problem z włączeniem klimy , po wciśnięciu przyciski AC zapalał się i gasł , poruszałem znowu się zapalał , sprężarka ruszała więc myślałem początkowo że coś nie styka w samym przycisku natomiast teraz już nie działa całkiem do tego padła dmuchawa ...dodam że przycisk obok AC czyli obiegu działa . Gdzie szukać przyczyny ? Póki co sprawdziłem tylko bezpiecznik od dmuchawy i jest dobry . 2 dni przed awarią wymontowywałem konsole ta z popielniczką do oklejenia , jest możliwe że coś rozłączyłem ?? rozebrać i posprawdzać ??