[new beetle] nagła utrata hamulców
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawa wygląda tak, że podczas jazdy nagle zaczęła mrugać kontrolka od płynu hamulcowego. Więc pomyślałem, że postawię go i następnego dnia doleje. Minęła noc, przychodzę a w układzie susza oraz pedał w podłodze. Auto na lawetę i do garażu. Odpowietrzyłem układ w celu znalezienia nieszczelności i nic. Zaciski suche, przewody całe, wokół pompy też sucho i kompletnie zgłupiałem. Może ktoś miał podobny przypadek bądź ma pomysł, którędy on uciekł (płyn) z układu ???
Bóg dał nam nogi żeby dojść tam gdzie nie można dojechać na GLEBIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=448062&start=14
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=448062&start=14
-
- VWGolf.pl Killer
kolego endon sprzęgło jest zasilane z układu hamulcowego prawdopodobnie wysprzęglik się rozszczelnil i cieknie płyn do komory sprzęgła choć jak wysprzęglik się posypie to nigdy nie powinien płyn do końca zejść ze zbiorniczka chyba że puściła pompa i płyn dostaje się do serwa
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
To i tak pojawił by się wyciek,który byłoby widać od razubioly05011 pisze: prawdopodobnie wysprzęglik się rozszczelnil
Sugeruję,że poszła pompa i wali płynem do serwo.
-
- VWGolf.pl Killer
przecież pisałem że poszła pompa i płyn leci do serwa
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
A to ja już nie mogę pisać,skoro Ty napisałeś?bioly05011 pisze:przecież pisałem że poszła pompa i płyn leci do serwa
-
- VWGolf.pl Killer
oczywiście że tak każda wypowiedź jest ważna dodatkowo kolego endon wyciąg przewód podciśnienia od serwa weź strzykawkę kawałek wężyka włóż do środka w otwór jeśli puścił uszczelniacz to napewno w środku jest plyn