Jaka dojazdówka na hamulec 312 ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak w temacie, zmieniam hamulce 280 na 312. Felgi na zime 16, na lato 17 z tym nie będzie problemu.
Zastanawiam się nad zapasem, w tej chwili standard 15" więc za mała.
Z tego co widziałem w golfach vr6 oryginalnie jest dojazdówka 18", ale nie wiem czy z powodu hamulców czy tylko przez płytki bagażnik (4x4).
Jakiego dojazdu szukać ?
Zastanawiam się nad zapasem, w tej chwili standard 15" więc za mała.
Z tego co widziałem w golfach vr6 oryginalnie jest dojazdówka 18", ale nie wiem czy z powodu hamulców czy tylko przez płytki bagażnik (4x4).
Jakiego dojazdu szukać ?
Raczej przez bagażnik.
na 90% powinieneś wcisnąć stal 16" na 205/55, a taka seryjnie lądowała np. w new beetlach.
na 90% powinieneś wcisnąć stal 16" na 205/55, a taka seryjnie lądowała np. w new beetlach.
Właśnie się zastanawiam, drugi kolega ma 1.8 n/a 4x4 z przodu 280 i też ma 18 dojazd. Na razie wrzuce 17" letnia (chciaż od 5 lat nie złapałem kapcia)
16" stal wejdzie na pewno, ale szukam dojazdu.
16" stal wejdzie na pewno, ale szukam dojazdu.
W tej sytuacji bierz ori 18".
I uprzedzając pytanie - nie ważne czy 16 czy 18, ważne żeby wysokość całego koła była odpowiednia, więc dojazdówka 18" z mk4 i pochodnych będzie pasować
I uprzedzając pytanie - nie ważne czy 16 czy 18, ważne żeby wysokość całego koła była odpowiednia, więc dojazdówka 18" z mk4 i pochodnych będzie pasować
Zdobyłem tanio nowy (14-letni dojazd 18". Mniejszych nie sprawdzałem, średnica taka sama jak ori więc będzie dobra. Chyba z powodu napędu wszystkie 4x4 mają wielki dojazd żeby się dało jechać bez obawy o napędy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Mój brat od 30 lat jeździ i nigdy nie złapał gumy,a w poprzednią niedzielę złapał w 3 kołach na raz tak więc widzisz-to nie regułamitusm pisze:chciaż od 5 lat nie złapałem kapcia
Więc jeden zapas i tak na niewiele się przydał
Ja też kiedyś rozwaliłem 2 opony za jednym strzałem...
Ja też kiedyś rozwaliłem 2 opony za jednym strzałem...