zbyt mocne hamulce
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zbyt mocne hamulce
mozesz mi wysłac namiar na ten program i jaki kabel do tego moze moim programem sie nie da?vag-com 311
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: zbyt mocne hamulce
Pozostaje płyn hamulcowy. Chyba, że wymieniałeś i wiesz że masz dot4.buli12 pisze:jesli nie to co tu zrobic?
http://emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=12339
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
zbyt mocne hamulce
To zależy od modelu pompy. Ale które nie rozgryzałemMefjuWw pisze:ta opcja z programowaniem hamulców jest tylko w wersji z ESP?
Re: Odp: zbyt mocne hamulce
Pytam bo u mnie w aucie jest tylko eds i wręcz przeciwnie uważam ze mam za słabe hamulce. Z przodu mam wiercone tarcze Zimmermann i klocki Ferodo, z tyłu Zimmermann zwykły i klocki Brembo.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
zbyt mocne hamulce
jeśli po odpięciu serwa idzie normalnie dozować siłę hamowania to znaczy że jest uwalone serwo. płyn nie ma nic do rzeczy.
zbyt mocne hamulce
a jak mocniejsz wciskasz na postoju hamulec nie wpada Ci głęboko, w Mk4 powienien max do połowy wchodzić przy bardzo mocnym duszeniu pedału, jeśli wchodzi głębiej to są dwie opcje:
albo masz zaciski ATE, o średnicy tłoczka 57mm zamiast 54mm, lub masz za małą pompę hamulcową wtedy przełożenie pomiędzy tłoczkami a pompą hamulcową jest bardzo duże i jeśli nie zamierzasz nic wymieniać to bedziesz musiał nauczyć hamować nie naciskając pedał hamulca określoną siłą a tylko na określoną głębokość
albo masz zaciski ATE, o średnicy tłoczka 57mm zamiast 54mm, lub masz za małą pompę hamulcową wtedy przełożenie pomiędzy tłoczkami a pompą hamulcową jest bardzo duże i jeśli nie zamierzasz nic wymieniać to bedziesz musiał nauczyć hamować nie naciskając pedał hamulca określoną siłą a tylko na określoną głębokość
Ostatnio zmieniony śr lis 20, 2013 14:02 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.
zbyt mocne hamulce
spróbuj też przed odpaleniem odpiąć wtyczkę od bloku ABS, ( tam masz całą niemal elektronikę) i wtedy z odpiętym ABS'em się przejechać, mozę coś się uszkodziło w samym bloku ABS lub w elektronice.
zbyt mocne hamulce
wiec tak pedał schodzi do polowy jak i po odpaleniu tez schodzi po odpieciu pompy dalej to samo tzn nie ma gwałtownego zablokowania kół tylko jest twardy i ciezko go nacisnac