[mk4] Zacisk hamulcowy tył - jaki zamiennik najlepszy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Zacisk hamulcowy tył - jaki zamiennik najlepszy?
Poszukaj w firmie lauber....oni chyba regenerują spiro rzeczy.
@ilczakub i na co w końcu się zdecydowałeś? Obawiam się, że za chwilę i ja ponownie stanę przed takim dylematem.
Też jestem przeciwny regeneracji, chyba że byłbym w stanie zrobić ją samodzielnie.
Już chyba wolę zaufać jakiejś fabryce, nawet z chin, która jest pewna tego co robi i daje minimum 2 lata gwarancji niż "januszowi" który spierdzieli mi regeneracje i udzieli gwarancji "do bramy".
W jednym samochodzie już zmieniałem zaciski na SKV, mam je parę lat i jest wszystko ok, ale zastanawiam sie czy jeszcze bardziej nie "przycebulić" i nie kupić czegoś jeszcze tańszego.
Też jestem przeciwny regeneracji, chyba że byłbym w stanie zrobić ją samodzielnie.
Już chyba wolę zaufać jakiejś fabryce, nawet z chin, która jest pewna tego co robi i daje minimum 2 lata gwarancji niż "januszowi" który spierdzieli mi regeneracje i udzieli gwarancji "do bramy".
W jednym samochodzie już zmieniałem zaciski na SKV, mam je parę lat i jest wszystko ok, ale zastanawiam sie czy jeszcze bardziej nie "przycebulić" i nie kupić czegoś jeszcze tańszego.
Najbardziej przycebulisz jak nie zrobisz nic. Po co oszczędzac na najważniejszym z układów jakie posiada auto bez znaczenia na jego wiek. Pół biedy jak przyjdzie ci się zatrzymać na czymś, gorzej jak to będzie na kimś.
Auto teraz więcej stoi niż jeżdzi a wyskoczył mi inny, pilniejszy wydatek i muszę się wstrzymać z wydatkiem do co najmniej połowy przyszłego miesiąca. Żeby nie było, ze wyjadę i będę stwarzać zagrożenie - raczej nigdzie do tego czasu auta nie ruszę
Przednie zaciski zregeneruj swoje. Kup 2x zestaw naprawczy Frenkit i zleć mechanikowi, powinien zrobić bez problemu.
Tylne to temat rzeka... Tutaj samodzielnie w regenerację swoich nie ma sensu się bawić, od razu kup nowe, ewentualnie po pełnej regeneracji. Najlepiej byłoby kupić TRW, ale na innych typu SKV, albo regenerowanych ludzie też jeżdżą i działają w porządku, a jak długo, to zależy jak się uda.
Tylne to temat rzeka... Tutaj samodzielnie w regenerację swoich nie ma sensu się bawić, od razu kup nowe, ewentualnie po pełnej regeneracji. Najlepiej byłoby kupić TRW, ale na innych typu SKV, albo regenerowanych ludzie też jeżdżą i działają w porządku, a jak długo, to zależy jak się uda.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Kamoka plus nowy zestaw uszczelek TRW
TRW regenerowane kupisz nie polecam
TRW regenerowane kupisz nie polecam
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Niekoniecznie, można też kupić nowe. Trzeba patrzeć na oznaczenia, np. BHN317 to nowy, BHN317E to regenerowany.
mat06 pisze: ↑pt maja 24, 2024 00:38Przednie zaciski zregeneruj swoje. Kup 2x zestaw naprawczy Frenkit i zleć mechanikowi, powinien zrobić bez problemu.
W pełni się zgadzam !
Tylne regenerowałem dwa lata temu - mechanik skasował za rozebranie, regenerację i zamontowanie 450 zł - po 3 miesiącach było to samo - zmarnowana kasa. Kupiłem skv i wymieniłem sam
Przednie regenerowałem w lutym, ale nie pamiętam jakiej firmy zestawem naprawczym. Na yt znalazłem tutorial i ogarnalem sam. Ani z przodem ani z tyłem nic puki co sie nie dzieje
Trzeba trafić na firmę, który robi kompleksową regenerację z uwzględnieniem mechanizmu samonapinacza, którego korozja powoduje blokowanie zacisku. Sama wymiana tłoka z jego uszczelniaczami wystarczy na krótką chwilę.
Bednarus znasz taką firmę, która w dodatku da mi pisemną gwarancje na min 2 lata?
Szukam w necie i nic, pełno samych Januszexów albo bez gwarancji albo góra na 3 miesiące.
Szukam w necie i nic, pełno samych Januszexów albo bez gwarancji albo góra na 3 miesiące.
Tutaj masz jakiś z gwarancją na rok:
https://allegro.pl/oferta/zacisk-hamulc ... 7918094020
Ja jednak wolałbym dopłacić te ~50 zł i mieć całkiem nowy zacisk TRW.
https://allegro.pl/oferta/zacisk-hamulc ... 7918094020
Ja jednak wolałbym dopłacić te ~50 zł i mieć całkiem nowy zacisk TRW.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Zmieniałem u siebie nawet samo napinacz i niestety te zaciski to dziadostwo, ja u siebie planuje przejść na zacisk z T5