[mk4] Linki hamulca ręcznego mk4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV 1.9tdi
- Silnik: alh
[mk4] Linki hamulca ręcznego mk4
Dzień dobry, nie znalazłem konkretnych tematów, więc proszę o pomoc i informację jak przełożyć linki hamulca w kombiaku . Trzeba odkręcać osłony tłumika,czy jest jakiś sposób na przełożenie? Wyciąga się je od spodu czy z kabiny?
-
- Gadatliwa bestia
[mk4] Re: Linki hamulca ręcznego mk4
Jak wyciagniesz popielniczke albo w zasadzie schoweczek przed popielniczka to masz dostep do nakretek M6 - je odkrecasz calkiem. Potem czesc prac pod spodem czyli musisz wyciagnac pancerz w aluminiowego prowadzenia - trzeba chwycic kombinerkami za czesc okragla pancerza ktory wchodzi w alu prowadzenie i obkrecajac wyciagnac. Rob to ostroznie zeby nie wyrwac tego prowadzenia bo sobie dolozysz roboty. Jak juz uwolnisz linke w tym miejscu masz zaczepy przy tulejach belki i w ramieniu belki no i potem juz zaczep w zacisku. Zakladasz na odwrot i regulujesz napiecie linek tak zeby przy puszczonym recznym ramiona zacisku opieraly sie o zderzak/ogranicznik.Warto przed montazem linek powiesic je i napuscic olejem silnikowym .
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV 1.9tdi
- Silnik: alh
[mk4] Re: Linki hamulca ręcznego mk4
Tyle to wiem, tylko ,że u mnie nie widać tych rurek prowadzących,bo zasłania osłona aluminiowa tłumika. Dlatego pytałem ,czy trzeba te osłony ściągać, ale sądzę ,że raczej tak.