problem z abs i esp golf 5
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam...
Mam problem w swoim golfie z świecącym się abs i esp,usterka pojawiła się po odpaleniu rano auta,przejechałem parę metrów i wywaliło błędy...co w tym dziwnego,raz te błędy świecą się nontoper,a np. po 3 albo 4 odpaleniu auta błędy znikają i się nie zapalają,czego to może być objaw,czujnika,słaby akumulator nie daję potrzebnego napięcia,albo piasta,bardzo proszę o pomoc ponieważ wyruszam w trasę i chciałbym mieć wsio ok. z autem,POZDRAWIAM
Mam problem w swoim golfie z świecącym się abs i esp,usterka pojawiła się po odpaleniu rano auta,przejechałem parę metrów i wywaliło błędy...co w tym dziwnego,raz te błędy świecą się nontoper,a np. po 3 albo 4 odpaleniu auta błędy znikają i się nie zapalają,czego to może być objaw,czujnika,słaby akumulator nie daję potrzebnego napięcia,albo piasta,bardzo proszę o pomoc ponieważ wyruszam w trasę i chciałbym mieć wsio ok. z autem,POZDRAWIAM
karlson21 podepnij vcds i sprawdź błędy
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
Witam...doszedłem z tym abs do ładu...okazało się że zrobiła się korozja i trzeba było oczyścić całą piastę,czyszczona była 3 razy,po dwóch czyszczeniach po kilkunastu km. nadal wyskakiwały błędy,dopiero 3 czyszczenie pomogło.
Mam pytanko jeszcze,czy da radę jakoś zabezpieczyć przed błotem,brudem,korozją to miejsce gdzie jest czujnik i miejsce gdzie sczytuje obrót koła,czy jest to nie możliwe???bo rok temu wymieniałem piastę i nie uśmiecha mi się co rok czyścić
Mam pytanko jeszcze,czy da radę jakoś zabezpieczyć przed błotem,brudem,korozją to miejsce gdzie jest czujnik i miejsce gdzie sczytuje obrót koła,czy jest to nie możliwe???bo rok temu wymieniałem piastę i nie uśmiecha mi się co rok czyścić
Mam ten sam problem tylko że u mnie dodatkowo przy prędkości około 90 km/h zaświecają się zawsze.
Jednak to nie był problem czystości!!! ,znów wywaliło błędy!!!od jutra wymieniam czujnik,jeżeli to nie pomoże to znów wymieniam piastę,musi byc ok.po tym,jeżeli nowe części nie pomogą,rto lipa,dam sobie chyba siana
Witam..udało się w końcu po męczarniach usunąć usterkę z mojego golfera!!! problemem był czujnik obrotu koła,błędy pokazywały się np.przy ruszaniu,przy jakiejś prędkości,po przejechaniu np.100m,albo 5 km.,kiedy chciały...metodą prób i błędów udało się ogarnąć usterkę także kolego mirmac62,zmień sobie czujnik jeżeli wywala ci błędy przy prędkości 90km/h,powinno pomóc,a jeżeli nadal wywali to zostanie jedynie piasta do wymiany,ale na 99% bedziesz miał zapieczony ten czujnik,trzeba będzie zdejmowąć piastę to przy okazji mechanior zerknie na piastę lub sprawdzi oscyloskopem,ja już prze edukowałem ten temat z każdej strony... ,koszty czujnika to 105zł bosch,80 delphi,nie kupujcie najtańszego...pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie wiem dokładnie jak jest w mk5,ale w niektórych autach,np. Leon II,zaświecający się ABS i ESP,informuje o małym ciśnieniu w którymś kole. Po prostu różnica w obrotach kół,wynikająca z faktu małego ciśnienia w którymś kole,jest wyłapywana przez czujniki ABS i wyskakuje informacja na desce.