głęboki mięki pedał hamulca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
gdy wciskam w czasie jazdy pedał hamulca nożnego "wchodzi" on dość głęboko, gdy szybko puszcze pedał i wcisnę powtórnie jest on bardzo wysoko i momentalnie autko hamuje- nie muszę wciskać głęboko by hamować. Auto mam 10 lat było tak od początku. Układ hamulcowy został odpowietrzony. Czy normalny objaw?
gdy wciskam w czasie jazdy pedał hamulca nożnego "wchodzi" on dość głęboko, gdy szybko puszcze pedał i wcisnę powtórnie jest on bardzo wysoko i momentalnie autko hamuje- nie muszę wciskać głęboko by hamować. Auto mam 10 lat było tak od początku. Układ hamulcowy został odpowietrzony. Czy normalny objaw?
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
jeżeli masz abs to wystarczy odpowietrzyc, jeżeli wersja bez abs to raczej padająca po woli pompa, sprawdź również grubość tarcz i klocków.
autko ma abs, klocki i sa nowe szczeki tez, a tarcze wyglądają ok...spróbuje odpowietrzyć..
-
- Mały gagatek
Tez tak miałem aż w koncu poszła pompa na szczęście jechałem 10 na godzinę a nie 140 jak mam w zwyczaju. Sprawdź pompę dla bezpieczeństwa !!
moze serwo przepuszcza i trzeba je zregenerowac ,gumki w pompce to samo
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD