cześć.
Miałem ostatnio naprawiany czujnik g200, podłączyłem go i widzę komunikat:
1423 Nadajnik przyspieszenia poziomego G200
nie autoryzowane
nie da się tegoskasować :-/
o co kaman?
esp błąd 1423 - "nie autoryzowane"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Odp: esp błąd 1423 - "nie autoryzowane"
Spróbuj skalibrować. Ale dziwne, po naprawie Twojego czujnika powinno wszystko działać bez żadnych dodatkowych kombinacji.
Re: esp błąd 1423 - "nie autoryzowane"
a jak to to się kalibruje?
Bo jak wlazłem w tę opcję (jakaś grupa 004 - nie pamiętam dokładnie) to wszystkie odczyty są w normie (tzn. względnie zgodne z opisem, który znalazłem na forum passata).
Bo jak wlazłem w tę opcję (jakaś grupa 004 - nie pamiętam dokładnie) to wszystkie odczyty są w normie (tzn. względnie zgodne z opisem, który znalazłem na forum passata).
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
Re: esp błąd 1423 - "nie autoryzowane"
No dobra - dziś wróciłem do tego nieszczęsnego czujnika, bo wyczytałem gdzieś w międzyczasie, że aby go skalibrować wystarczy po prostu przejechać jakuś odcinek ze stałą prędkością...
No i racja... Jedyny myk w tym, że nie może to być kilometr (wycieczki po osiedlu nie dały efektu) - problem zniknął dopiero po kilkukilometrowej wycieczce.
O! To tak, na wypadek, gdyby ktoś miał kiedyś podobne wątpliwości
No i racja... Jedyny myk w tym, że nie może to być kilometr (wycieczki po osiedlu nie dały efektu) - problem zniknął dopiero po kilkukilometrowej wycieczce.
O! To tak, na wypadek, gdyby ktoś miał kiedyś podobne wątpliwości
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
esp błąd 1423 - "nie autoryzowane"
Ja mam takie pytanie, czy próbował ktos naprawić ten drugi czujnik esp. O numerze 1j0 907 657b z taka pomarańczową nalepką. Ten malutki udało mi się naprawić i działa, ale mam uszkodzony również ten większy i nie wiem jak sie do niego dobrać.
edit
Udało mi sie rozebrać ten czujnik i wymontować z niego płytkę. Ale niestety na pierwszy rzut oka nie widzę na niej żadnego spalonego elementu ani żadnych uszkodzeń mechanicznych. Wie ktoś jak sprawdzić taką płytkę? co mogło sie tam uszkodzić
edit
Udało mi sie rozebrać ten czujnik i wymontować z niego płytkę. Ale niestety na pierwszy rzut oka nie widzę na niej żadnego spalonego elementu ani żadnych uszkodzeń mechanicznych. Wie ktoś jak sprawdzić taką płytkę? co mogło sie tam uszkodzić
VCDS Tarnów