Osłona tarczy hamulcowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Osłona tarczy hamulcowej
Witam
W mojej Borze 1,6 AKL po zimie padła ta nieszczęsna osłona tarczy hamulcowej.Mojej pytanie jest,czy chcąc zdemontować tą tarczę muszę ściągnąć piastę wraz z łożyskiem ? Czy w wyniku tego "zabiegu "ściągnięcia piasty nie uszkodzi się łożysko ?, proszę o informację w tej kwestii.
W mojej Borze 1,6 AKL po zimie padła ta nieszczęsna osłona tarczy hamulcowej.Mojej pytanie jest,czy chcąc zdemontować tą tarczę muszę ściągnąć piastę wraz z łożyskiem ? Czy w wyniku tego "zabiegu "ściągnięcia piasty nie uszkodzi się łożysko ?, proszę o informację w tej kwestii.
Osłona tarczy hamulcowej
Ta to znaczy która??? bo nie jedną masz Ta jest przód i jak widać montowana na 3 śruby M6X10 http://www.transjack.pl/zdjecia/EFL2378.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; A ta tył http://img20.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 59349282_1" onclick="window.open(this.href);return false; trochę więcej robotyitpp pisze:ta nieszczęsna osłona tarczy hamulcowej.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Osłona tarczy hamulcowej
Właśnie chodziło mi o tył . Czy jest jakieś zagrożenie uszkodzenia tego łożyska ?
Osłona tarczy hamulcowej
Może udać Ci się zdjąć łożysko z piastą ściągaczem,ale istnieje duże prawdopodobieństwo że łożysko się rozpołowi.A nowego samego łożyska nie kupisz tylko z piastą.
Osłona tarczy hamulcowej
Wygląda na to,że trzeba czekać aż łożysko padnie ? .Czy dalsza jazda z fragmentami tej osłony będzie miała wpływ na szybsze zużycie się elementów hamulcowych? A jak bym zlecił tą operacje ASO ?
Osłona tarczy hamulcowej
itpp, a co to inne warstaty nie potrafią tego zrobić??? Jak masz za dużo kasy to podam ci numer konta no a co do oslony to logiczne , nie dla ozdoby ona tam jest więc nie ma co tłumaczyć .itpp pisze: A jak bym zlecił tą operacje ASO
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!